PS5 ve Xbox Series X 10.000 TL olacak! Vergiler düşmedi!

PS5 ve Xbox Series X

PS5 ve Xbox Series X almak isteyenler için kara haber geldi. İlave Gümrük Vergisi yüzde 50’den yüzde 20’ye 2020 sonuna kadar düşmeyecek.

Türkiye’de vergilerin yanında kurların da artası ile ithal ürünlerin fiyatları bir anda ikiye katlanmıştı. Pandemi döneminde ise döviz çıkışını engellemek için İlave Gümrük Vergisi uygulaması başlatılmıştı. Bu uygulamaya göre ithal ürünlerden ekstra yüzde 50 vergi alınacak ancak bu vergi Ekim başı yüzde 20’ye düşecekti. Ama bu olmadı. PS5 ve Xbox Series X fiyatları daha da artacak.

Xbox Series X yerine Xbox One X siparişi verdiler! Xbox feci çuvalladı!

Resmi Gazete’de yapılan duyuruya göre; İlave Gümrük Vergisi 2020 yılının sonuna kadar yüzde 50 olacak. Sonrasında ise yüzde 20’ye düşecek. Tabii o da düşerse. Geçtiğimiz haftalarda hatırlarsınız Xbox Series X’in Türkiye fiyatı açıklanmış ancak daha sonra geri çekilmişti. İlave Gümrük Vergisi yüzde 20 olarak hesaplanan konsolun fiyatı o zaman için 7.499 TL idi.

Tarihin en büyük konsolu PS5 olacak!

Verginin yüzde 50’de sabit kalması ile bu fiyat daha da artacak ve 10.000 TL’yi bulacak. Hem PlayStation hem de Xbox tarafının yapabileceği herhangi bir şey bulunmuyor. Yeni nesil oyun konsolu almak için 10.000 TL gibi 4 asgari ücret maaşını gözden çıkarmanız gerekiyor.

PS5 ve Xbox Series X

Alınan bu karar kapsamında oyun konsolları, bazı tekstil, deri ve ayakkabı ile seramik ürünleri, demir veya çelikten vidalar, kesintisiz güç kaynakları, transformatörler, golf sopası vb. pek çok ürün için getirilen ek vergiler yıl sonuna kadar yürürlükte kalacak.