PS5 stok sıkıntısı 2021 boyunca sürebilir

PlayStation 5 ne kadar sattı

Son dönemde çip üretiminde yaşanan sıkıntılar yeni nesil konsolların üretimini de etkiliyor. Görünen o ki PS5 stok sıkıntısı 2021’in sonuna kadar bitmeyebilir.

Geçtiğimiz gün Sony, PS5 dijital sürümünün Türkiye fiyatını açıkladı. Bu konsol ülkemizde 5999 TL yani düz olarak 6000 TL’den satılacak. Satılmasına satılacak fakat ufak tefek bazı sorunları da görmezden gelmemiz gerekiyor. Evet bariz stok sıkıntısından bahsediyoruz.

Bu stok sıkıntısı kısa vadede biteceğe de benzemiyor. Ülkemizde PS5 sınırlı sayıda gelmesine karşın hemen kara borsaya düşüyor. Konsolu gerçekten oynayacak olanlar değil, sadece fahiş fiyattan satmak için alanlar tüketiyor.

Örneğin şu anda PS5’in diskli versiyonunu almak isteseniz ödemeniz gereken tutar 10.000 TL’yi buluyor. İşin garip yanı ise bu konsolun normal fiyatı 8299 TL. Hatta ek gümrük vergisi düştüğünden ötürü 7299 TL bile olabilir.

PS5 stok sıkıntısı 2021 boyunca sürebilir

Fakat kara borsa işi bize ürünlerin ederinden fazla ödeme yapmamız için zemin hazırlıyor. Görünen o ki bu durum kısa vadede de bitmeyecek. Çünkü yapılan analizler çip üretiminin 2021 için yeterli seviyeye ulaşamayacağını gösteriyor.

Hem Xbox Series, hem de PS5 için çip üreten AMD ise TSMC’den ek üretim iznine red cevabı aldı. Bu da basit bir şekilde şu anlama geliyor. Önümüzdeki süreçte hem PS5, hem de Xbox Series üretiminde yeterli stok seviyesine ulaşılamayacak. Yani karaborsacılık belli bir süre daha devam edecek.

Samsung yonga seti için önemli adımlar atıyor