Final Fantasy 16, PS5’in ısınmasına ve kapanmasına neden oluyor

123 3

Square Enix’in uzun süredir üstünde çalıştığı Final Fantasy 16 yakın zamanda PlayStation 5 için çıktı. Oyunculardan ilgi gören yapım ilginç bir hatayla gündemde. Çünkü oyundaki bir sahne PS5’in aşırı ısınıp, kapanmasına yol açıyor.

Final Fantasy 16 görsel yönden güçlü bir yapım ve bu nedenle PS5’i yer yer zorlaması da şaşırtıcı bir durum değil. Ancak Push Square’in haberine göre oyun PS5’i gereğinden fazla zorluyor olabilir. Final Fantasy 16’daki bir ara sahnede bazı PS5’ler aşırı ısınıyor ve aniden kapanıyor. Reddit’te birçok oyuncu FF 16’yı grafik modunda oynadığını söylerken, bazıları söz konusu sahne yüzünden konsolunun kapandığını belirtiyor. Fakat oyunu performans modunda da oynayanlar var ve yine ısınma, kapanma problemi yaşanmış.

Kullanıcılar bu ilginç sorun nedeniyle birbirine çözümler tavsiye etti. Bu tavsiyelerden biri PS5’i temizlemek. Sonuç olarak tozlu bir konsol aşırı ısınması problemiyle karşı karşıya kalabiliyor. Fakat Twitter ve Reddit’te konsollarının temiz ve iyi havalandırılan bir alanda olduğunu söyleyen oyuncular var. Bu oyunculardan birkaçı Final Fantasy 16’da kapanma sorunuyla karşılaştığını ifade etti.

Söz konusu ara sahneyi geçip, oyuna devam eden birçok kullanıcı var. Sonuç olarak sorunun neden olduğu belli değil. Square Enix de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

final fantasy 16

FF16, PC’ye de gelecek, fakat yakın zamanda değil. Oyunun yapımcısı Naoki ‘Yoshi-P’ Yoshida daha önce yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce FF 16 sınırlı süreyle PS5’e özel olacak. 6 ay boyunca PS5’e özel kalacak. Oyunumuzun PC versiyonu 6 ay içinde çıkmayacak. FF 16’nın PS5’te en iyi oyun deneyimini sunması için optimize ettik. Bunun için çok zaman ve para harcadık. Elbette oyunumuzun daha çok oynanması için bir noktada PC’ye çıkarmak da istiyorum” dedi.

Oyuncular Final Fantasy 16’da Clive Rosfield isimli anakarakteri yönetiyor. Rosfield’ın yanında başka karakterler de var, ama bu karakterler yapay zeka tarafından kontrol ediliyor. FF 16, önceki FF oyunlarına göre daha komplike dövüş sistemi içeriyor.

Blizzard, Diablo 4’ün yeni içeriklerini tanıtmaya hazırlanıyor