PlayStation 4 Uzun Vadede Xbox One’ı Geçecek

Xbox One PlayStation 4ü Zorlamaya Başladı

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni rapor, PlayStation 4’ün uzun vadede Xbox One’ı geride bırakmayı başaracağını gösterdi.

Sony ve Microsoft’un merakla beklenen yeni nesil konsolları PlayStation 4 ve Xbox One’ı 2013 yılının Kasım ayında piyasaya sürmesiyle başlayan yeni nesil konsol savaşları ilk aylarda oldukça tek taraflı geçmiş ve PS4 rakibine karşı ezici bir üstünlük sağlamış olsa da, Microsoft’un Xbox One’ı cazip hale getirmek için yürüttüğü çalışma sonuç verdi ve iki konsol arasındaki rekabet son aylarda çok daha çekişmeli bir hal aldı.

Xbox One PlayStation 4'ü Zorlamaya Başladı

Son aylarda oldukça iyi bir satış grafiği yakalayan Xbox One, 2014’ün son ayında PlayStation 4’ü ilk kez geride bırakarak yeni nesil konsollar savaşının bundan sonra oldukça yakın geçeceğini göstermiş olsa da, yayınlanan yeni bir rapor Xbox One’ın uzun vadede pek de şansı olmadığını gösterdi.

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni rapor, 2019 yılına gelindiğinde PS4‘ün Xbox One’a karşı ezici bir üstünlük sağlayacağını gözler önüne serdi. PS4’ün tüm zamanların en başarılı konsolları arasında yer alan Nintendo Wii ve PlayStation 2’nin başarılarını tekrarlayarak 2019 yılına kadar 80 milyondan fazla satmayı başaracağını öngören Strategy Analytics, öte yandan Xbox One’ın ise bu tarihe kadar sadece 57 milyon satabileceğini iddia etti.

Buna rağmen Xbox One’ın Microsoft için başarılı bir konsol olduğunu hatırlatan Strategy Analytics, PS4 ve Xbox One’ın PS3 ve Xbox 360’ın ilk yıllarındaki satış performansını geride bıraktığına dikkat çekti.

Samsung Apple Pay’e Rakip Hazırlıyor