PS4 Xbox One’ı Bir Kez Daha Geride Bıraktı

sony ps4

İlk günden beri Xbox One’a üstünlük sağlamayı başaran PlayStation 4, ABD’deki satışlar göz önüne alındığında Ekim ayında da rakibini geride bıraktı.

Sony ve Microsoft’un merakla beklenen yeni nesil konsolları PlayStation 4 ve Xbox One’ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürmesiyle başlayan yeni nesil konsollar savaşı, aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala hız kesmiş değil. Rakibine kıyasla daha ucuz ve daha oyun odaklı olan PlayStation 4 bu rekabetin ilk aylarında Xbox One’a karşı ezici üstünlük sağlamış olsa da, Xbox One‘ı daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için Microsoft’un son dönemde yürüttüğü sıkı çalışma iki konsol arasındaki rekabetin kızışmasına neden oldu.

PS4_vs_Xbox_One

PlayStation 4 ve Xbox One‘ın piyasaya sürülmesinin üzerinden 1 yıl geçmişken yeni nesil konsollar yarışını analiz eden NPD Group, iki konsolun satış grafikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD’deki satışlar göz önüne alındığında PlayStation 4’ün Ekim ayında da rakibini geride bırakmayı başardığını söyleyen NPD Group analisti Liam Callahan, yeni nesil konsolların satışa sunuldukları ilk 12 ayda oldukça iyi satış grafikleri yakaladıklarına dikkat çekti.

Xbox 360 ve PlayStation 3’üm ilk yıl satışlarıyla kıyaslandığında yeni nesil konsolların yüzde 70 daha çok sattığına dikkat çeken Callahan, genel olarak konsol satışlarının da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 18 artış gösterdiğini açıkladı.

Xbox One 10 Milyona Yakın Satmayı Başardı