Prostat kanseri ile ilgili şaşırtıcı araştırma

Prostat kanseri ile ilgili şaşırtıcı araştırma

Yeni bir çalışma, basit bir egzersizin prostat kanserini bastırmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Bilim insanları, tek bir egzersiz seansının tümör büyümesini baskılayabildiğini ve kanserli hücrelerle aktif olarak savaşabildiğini keşfetti. İşte detaylar.

Çalışma, Avustralya’daki Edith Cowan Üniversitesi’ndeki (ECU) bir araştırmacının, egzersiz yaparak prostat kanseri olan kişilerin kanser hücresi büyümesini baskılamak için vücutlarının kimyasal ortamını değiştirebildiğini keşfetmesine dayanıyor.

Prostat kanseri ile ilgili şaşırtıcı araştırma

Altı ay boyunca egzersiz yapanlar, iskelet kasları tarafından üretilen ve vücuttaki anti-kanser süreçlerini uyaran bir protein olan miyokinleri ürettiler. ECU’nun Egzersiz Tıbbı Araştırma Enstitüsü (EMRI), yalnızca bir egzersizin miyokinleri daha da yükselterek kanserin baskılanmasına katkıda bulunabileceğini buldu. EMRI araştırmacısı Profesör Rob Newton, keşfin çığır açıcı olduğunu ve kanser hastalarına verilen tavsiyeleri anında şekillendirebileceğini söylüyor.

“Çalışmamızdan elde edilen bulgular özellikle heyecan verici çünkü ilk kez ilerlemiş prostat kanseri olan erkeklerin, tek bir yoğun egzersize yanıt olarak miyokin adı verilen kanser önleyici moleküllerde akut bir artış üretebildiklerini bildiriyoruz. Bu, egzersiz yapan kanserli hastaların neden daha yavaş hastalık progresyonu sergilediğini ve daha uzun süre hayatta kaldığını anlamamıza yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.  Ekip, sabit bir bisiklet üzerinde 34 dakikalık yüksek yoğunluklu egzersiz yapmak için geç evre prostat kanseri olan dokuz hasta aldı. Bu kapsamda egzersizin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

The Witcher: Blood Origin yıldızları “garip” seks sahneleri hakkında konuştu