Kanseri yok edebilen lazer sistemi geliştirildi!

Bilim insanları ölümsüzlüğü bulmaya

Yediğimiz besinlerin sağlıksız olmasından, aşırı stres unsurlarının hayatımızda bulunmasına kadar birçok nedenden ortaya çıkabilen kanseri yok edebilen lazer sistemi bilim dünyasının gündeminde. Arkansas Üniversitesi’nde bulunan bilim insanları tarafından geliştirilen bir lazer sistemi, herhangi bir yara veya açıklık kullanılmadan kanserin yok edilmesine yardımcı oluyor.

Bilindiği üzere kanser hücreleri vücut içerisinde bazı hücrelerin hızlı ve kontrolsüz şekilde büyümesi ile ortaya çıkıyor. Bu hücreler zamanla o kadar hızlı bir şekilde büyümeye başlıyor ki, bir süre sonra diğer hücrelere de yayılmaya çalışıyor. Ancak kanser hücrelerinin öyle bir zayıf noktası var ki, bilim adamları bunu fark etmeyi başardı.

Kanseri yok edebilen lazer sistemi nasıl çalışıyor?

Normal şartlarda kanser hücrelerinin kendisi ölüme neden olmaz. Kanser hücrelerinin çok ciddi oranlarda artmasıyla birlikte, organlar işlemez hale gelir ve bunun sonucunda da insanlar ölür. Ancak bu hücreler eğer yeterli ısıyı alırsa bir süre sonra patlar.

kanserle mücadele

Kanser hücrelerinin bilim insanları tarafından keşfedilen en önemli özelliklerinden birisi de çok fazla ısı emmesidir. Eğer yeterli oranlarda bu hücrelere ısı pompalanırsa bir süre sonra ısının etkisiyle birlikte hücre çeperinin parçalandığı görülebilir. Bilim insanlarının kanseri yok etmek için kullanacağı yöntem de bu zayıf noktaya yönelik.

Hücrelerin geneline verilen yüksek ısı bir süre sonra kanser hücreleri tarafından büyük oranda emiliyor. Araştırmanın yazarı olan Viladimir Zharov kanser hücrelerinin yayılmadan bu işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışıyor.

Lazerler en yüksek ısı seviyesinde ulaşmadığında bile %96 oranında başarı yakalanabiliyor. Peki sizce de bu lazer yöntemi kanseri yok edebilecek mi?

Samsung kanser olan çalışanlarından özür diledi