Sanal Gerçeklik Cihazlarına Özel Filmler Çekilecek

Oculus Rift DG 626

Sanal gerçeklik cihazlarına oyun dünyasının yanı sıra sinema dünyasından da ilgi büyük.

Oculus Rift’in kullanıcılara yönelik versiyonunun Consumer Electronics Show 2014 kapsamında tanıtılmasının ardından Sony’nin de kendi sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus’u gün yüzüne çıkarması, sanal gerçeklik cihazlarının bir anda teknoloji dünyasının gündemine oturmasın sebep oldu. Özellike oyun dünyasında önemli değişiklileri beraberinde getirme potansiyeline sahip olan bu cihazlar, şimdi de farklı alanlara taşımaya hazırlanıyor.

Oculus_Rift_DG

Yeni kurulan bir firma olan Jaunt, sanal gerçeklik cihazlarına uygun karmaşık filmler çekilmesine imkan sağlayacak teknolojiyi geliştirme amacıyla başlattığı girişimde yatırımcılardan gerekli maddi desteği sağladı. Konuyla ilgili konuşan Jaunt yetkilisi Arthur van Hoff, bu cihazlara yönelik filmler üretebilmek için yeni bir hikaye anlatım dili yaratmaları gerektiğini söyledi. Sanal gerçeklik cihazları için film üretilebilmesi için gerekli teknolojinin geliştirilmesinin yeterli olmayacağını vurgulayan Van Hoff, bu cihazlara özel hikaye yapılarının da oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bu alanda geliştireceği projelere ilk olarak kısa filmlerle başlamak isteyen Jaunt, bu yöndeki ilk örnekleri çok yakında görücüye çıkarmayı amaçlıyor. Jaunt şimdiye kadarki çalışmalarında sadece Oculus Rift’i kullanmış olsa da, Sony’nin bu alandaki ürünü olan Project Morpheus’un da firmanın planları arasında yer aldığı belirtiliyor. Project Morpheus’a uygun projelerin geliştirilebilmesi için Sony’nin ürününü geliştiricilere sunması bekleniyor.

CERN Kendi 3D Yazıcısını Yaptı