Project Morpheus Ne Zaman Piyasaya Sürülecek

Project Morpheus

Sony tarafından PlayStation 4’e eşlik etmesi için geliştirilen sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus’un ne zaman piyasaya sürüleceği belli oldu.

CES 2013’ün en çok konuşulan cihazları arasında yer alan Oculus Rift’in gördüğü yoğun ilgi sonrası bir anda yükselişe geçen sanal gerçeklik cihazları, teknoloji devlerinin gelecek planlarında önemli rol oynamaya devam ediyorlar. Oculus Rift sonrası sanal gerçeklik alanına yönelen firmaların başında ise Japon teknoloji devi Sony geliyor. Kendi sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus‘u geçtiğimiz yıl resmi olarak duyuran Sony, PlayStation 4 kullanıcılarına çok daha gelişmiş bir oyun deneyimi yaşatması beklenen cihazını bir an önce kullanıcıların beğenisine sunmak için sıkı bir çalışma yürütüyor.

Project_Morpheus

Project Morpheus’un ne zaman piyasaya sürüleceği şimdiye kadar belirsizliğini korumuş olsa da, Japon basınında son günlerde yer alan haberler cihazın ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili ilk detayların gün yüzüne çıkmasını sağladı. Firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Project Morpheus’u rakip sanal gerçeklik cihazlarından önce piyasaya sürmek isteyen Sony, yeni cihazını en geç 2016 yılının Haziran ayında piyasaya sürmüş olacak.

Öte yandan sanal gerçeklik cihazına eşlik edecek yeni oyunlar üzerinde bir süredir çalışan ve hatta bu tür oyunlar geliştirmesi için İngiltere’de yeni bir stüdyo kuran Sony‘nin sanal gerçeklik cihazlarına yönelik olarak hazırlanan ilk oyununu, önümüzdeki ay düzenlenecek olan E3 2015 kapsamında resmi olarak tanıtması bekleniyor.

HTC J Butterfly Resmi Olarak Tanıtıldı