Project Ara Modül Geliştirici Kiti Yayınlandı

Project Ara Modül Geliştirici Kiti Yayınlandı

Google’ın büyük ses getiren modüler telefon projesi, Project Ara’nın geliştirici kiti resmen kullanıcılara sunuldu.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bir video bütün ilgileri üzerine çekmiş modüler telefon için tartışmalar ortaya çıkmıştı. Tartışmalar devam ederken Google, Modüler akıllı telefon projesi Project Ara’yı duyurmuştu. Project Ara’nın duyurulmasıyla birlikte modüler telefon projesi gerçeğe dönüşmek üzere. Google, bugün kullanıma sunduğu Project Ara Module Developers Kit (MDK) ile geliştiricileri de Projeye dahil etmeye hazırlanıyor.

 google project ara mdk 2

Teknolojiyle çok ilgili kişiler için konuyu açmak gerekirse, Google’ın MDK kiti modüler telefon Ara için geliştirilecek donanımların nasıl boyutlandırılıp, platformlar üzerinde nasıl uygulamaya geçeceğini ortaya koymaya yarıyor. Project Ara, modül yapılardan oluşuyor ve bu modül yapıla , örneğin işlemci modülü üst versiyonla ya da uygun modüle sahip istediğiniz işlemciyle değişim imkanı sunuyor.

google project ara mdk 1

Görsellerden de görebileceğiniz gibi Project Ara’da 3 farklı boyut bulunuyor. Mini, orta ve geniş olarak sınıflandırılan bu 3 modül yapı, bileşen ve modüllerin bir araya gelmesiyle bir telefon oluşturuyor. Her modelin farklı modül yapıları ve boyutları olduğunu görsellerden görebilirsiniz.

google project ara mdk 3

Kullanıcılara 3 farklı boyut sunan Project Ara’nın fiziksel çıkış görsellerinde olduğu gibi ister dokunmatik ekranlı, ister dokunmatik ekran ve fiziksel QWERTY klavye veya sadece numaralardan oluşan tuşlarla kullanabileceksiniz. MDK geliştirici kiti üzerinden, işlemci, ekran, Wi-Fi, batarya gibi modüllerin nasıl konumlandırıldığını görebilmeniz mümkün. Bu modül yapıları içerinde uygun işlemci, W-Fi, batarya modüllerinin geliştiriciler tarafından oluşturulmasıyla Project Ara’nın kullanım modelleri oluşturulmaya başlanacak. Google, Project Ara MDK kitlerini bu yıl içerisinde yayınlamayı planlıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek geliştiriciler konferansıyla birlikte Project Ara hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olabileceğiz. 

iPhone 6 Üçüncü Çeyrekte Geliyor