Google Project Ara modüler telefon projesi iptal edildi!

google project ara

2013 yılından bu yana süren Google Project Ara iptal edildi. Yapılan resmi açıklamada çalışmalara son verildiği dile getirildi.

Akıllı telefon dünyasında bir dönem oldukça popüler hale gelen modüler telefon konseptinde öncü çalışmalara imza atan Google geri adım attı. Bu şaşırtıcı gelişme geçtiğimiz gün yaşandı.

Google Project Ara neden iptal edildi?

Modüler telefon konsepti sayesinde tüketicilere, akıllı telefonlarını özelleştirme imkanı sağlanacaktı. Örneğin kullanıcılar kamera modülünü takmayıp, yerine ekstra batarya ilave edebilecekti. Veya telefonu bir süre kullandıktan sonra sadece işlemcisini değiştirip kullanmaya devam edebilecekti. Ancak bu proje iptal edildi.

Geliştirici versiyonu bile hazırlanan telefonun bu dönemlerde geliştiricilere yollanması ve çalışmalara hız kazandırılması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Reuters’un haberine göre proje askıya alındı. Sebep olarak ise çok fazla donanımsal sorun yaşandığı ve çok fazla işgücü gerektiği söyleniyor. Yani proje, beklenildiğinden daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor.

Ancak bu söz konusu projenin tamamen sonlandırıldığı anlamına gelmeyebilir. Çünkü Google, iki yıldır yoğun bir şekilde bu projeye yatırım yapıyor. Gelecekte Google Project Ara telefonları tekrar gündeme gelebilir.

Modüler telefon konsepti üzerine çalışan tek firma Google değil. Motorola da benzer bir konsept için çalışmalarını sürdürüyor. Bakalım hangi firma bu sektöre adım atabilecek. Modüler telefon konseptinin rafa kaldırılmasıyla ilgili olarak yorumlarınızı bekliyoruz.

Galaxy Note 7 için en sağlam 5 kılıf!


Yorumlar kapatıldı.