Modüler Telefon 2015’te Geliyor

Modüler Telefon 2015’te Geliyor

Google’ın modüler telefonu Ara’nın 2015’te satışa sunulacağı açıklandı. Google Ara ile telefon yenileme derdine son verecek

Google’ın geçtiğimiz yıl proje olarak duyurduğu modüler telefonu Ara’nın 2015 Ocak ayında satışa sunulacağı ortaya çıktı. Modüler yapısı sayesinde istediğiniz parçaları değiştirmenize ve telefonun sürekli güncel kalmasını amaçlayan Ara projesinde, RAM yetmediğinde RAM modülünü, işlemci eskidiğinde işlemciyi yeni modülle daha güçlü ekipmanlara kavuşmasını sağlıyor.

google-Ara

Google’ın 15-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği ve halen gerçekleşmekte olan geliştiriciler konferansında telefonun yeni detayları açıklandı. Motorola Moto Maker kişiselleştiricisi gibi Project Ara’da Ara Configurator Tool ( Konfigürasyon Aracı) ile birlikte gelecek ve kullanıcılara, istediğiniz renk ve tasarımı uygulama imkanı sunacak. Yani Google Ara’yı istediğiniz materyalle kaplayıp, örneğin ahşap, kullanabileceksiniz. 3D yazıcı desteğine de kavuşan telefona 3D yazıcılarla istediğiniz tasarımı uygulayabileceksiniz.

google-Ara1

Project Ara’nın başındaki isi Paul Eremenko, modüler sistemle insanlar 5-6 yıl boyunca aynı telefona takılıp kalma sıkıntısında kurtaracaklarını belirterek, istediğiniz gibi yükseltme, güncelleme ve tasarımı telefonda kullana bilineceğini duyurdu. Project Ara’nın geliştirici sürümü önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak. Geliştiricilerin de dahil olmasıyla birlikte ütopya olarak görülen projenin, adım adım gerçeğe dönüşmesi oldukça heyecan verici. Google’ın modüler akıllı telefon projesi Ara’yı merakla bekliyoruz. 

Lenovo Miix 2 8 Tablet İncelemesi