Microsoft çocuk istismarını önlemek için devreye girdi

Microsoft çocuk istismarını önleyecek

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft, çocuk istismarını önlemek için yeni önlemler alıyor. Kuruluşun özellikle de çevrimiçi sohbet sitelerinde risk altında olanları korumak istediği biliniyor.

Arkadaşlık uygulamaları gelişen teknoloji ile birlikte günlük hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladı ve Facebook gibi platformlar artık hayatımızın önemli bir parçası oldu. Her ne kadar yetişkinler sohbet üzerinden kendilerini koruyabilse bile çocuklar bu konuda biraz şanssız. Bilişsel gelişimleri henüz tamamlanmadığı için kolay kandırılabiliyor.

Microsoft çocuk istismarını önlemek için işbirliği yaptı

Project Artemi” olarak isimlendirilen bir araç sayesinde Microsoft çocuk istismarına hızlı bir şekilde müdahale edebilecek. Bu projenin YouTube gibi platformlara da örnek olması bekleniyor.

Microsoft çocuk istismarını önleyecek adimlar

Project Artemi isimli araç Roblox, Kik Messeneger, Thorn ve The Meet Group ortaklığı ile geliştirildi. Böylece çoklu bir müdahale mümkün hale geldi. Microsoft ve diğer şirketler tarafından ortak olarak geliştirilen bu proje sayesinde, çocukların yaptığı sohbetler ayrıntılı olarak taranacak.

Yapılan tüm bu taramalardan sonra eğer tehlikeli ifadelere yer verilmişse, buna müdahale edilecek. Çocuk hakları savunucularına göre Microsoft tarafından geliştirilen bu teknoloji işe yarayabilir. Ancak farklı kültürden insanların farklı dillere sahip olmaları nedeniyle bu tür uygulamalar geçersiz hale gelebilir. Sizce Microsoft tarafından geliştirilen yeni proje çocukları koruyabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

MediaMarkt, Microsoft, Lenovo ve Intel ortak hedefte buluştu