Bebek Videosu Facebook’un Başına Bela Oldu

83432197 248a05ed 1083 4c3e b8a1 4eef9e0d28c81

Yeni doğan bebeğini yıkarken biraz “gaza” gelen bir ailenin bebeğe artistik hareketler yaptırması, çocuk istismarı örgütlerini çileden çıkardı. Fatura ise Facebook’a çıktı.

_83432197_248a05ed-1083-4c3e-b8a1-4eef9e0d28c8[1]

Facebook’ta yayınlanan ve kısa sürede çok sayıda izlenme sayısına ulaşan videoda, bir ebeveynin, yeni doğan bebeklerini yıkarken, kollarından tutarak kovaya sokup sokup çıkartmaları görülüyor. Bebeklerine “oyuncak” muamalesi yapan bu ailenin varlığı, çocuk istismarına karşı çalışan sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekerken, Facebook’a sayısız şikayet ve uyarı mesajı yağdı.

Ancak Facebook videoyu inceleyerek, çocuğun zarar gördüğü ya da kötü niyetli bir eylem görülmediğini, neşeli ve coşkulu bir ailenin bebeklerini biraz hareketli yıkamayı tercih ettiklerini ve bunun Facebook’un kurallarına aykırı olmadığını dile getirerek videoyu silmeyi reddetti. Ancak doğan tepkiler nedeniyle videonun başına, “bu videodaki bazı görüntüler sinirinizi bozabilir. Eğer rahatsız olacaksanız seyretmeyin,” uyarısı koydu.

Videoyu yükleyen ve Endonezyalı olduğu düşünülen ailenin ise videoyu daha sonra sildiği dikkat çekti. Bu örnekten de şunu anlıyoruz. Eğer bebeğimizi, Facebook’taki kalabalıkların tasvip ettiğinden biraz daha farklı ve aksiyonlu şekilde seveceksek, videosunu Facebook’a koymamamız gerekiyor. Ya da diğer bir deyişle Facebook’a sadece cicili bicili kıyafetleri içine gülüp agu bugu diye konuşan tatlı bebek videoları yüklememize izin var.

Rusların, küçük çocukları karla yıkama alışkanlığı hakkındaki videoların yaratacağı infiali şu anda düşünemiyoruz.

Küçük bir örneğini aşağıda seyredebilirsiniz.