Pokemon ile ilgili detaylar sızdı

Pokemon ile ilgili detaylar sızdı

Pokemon ile ilgili detaylar ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Pokémon geliştiricisi Game Freak, kaynak kodlarından tutun çoğu detayın bu hafta sonu sosyal medyaya düşmesi nedeniyle bir ihlale maruz kaldıklarını doğruladı. Perşembe günü yayınlanan bir açıklamada şirket, sunucularının ağustos ayında saldırıya uğradığını ve hassas çalışan bilgilerinin sızdırıldığını keşfettiğini söyledi. Şirket Pokemon sızıntılarına çok değinmedi.

Centro Leaks’in Cumartesi öğleden sonra hepsini yayınlamaya başlamasının ardından sızdırılan belgeler ve görüntüler Reddit ve X’e akın etti. Bazı hayranların adlandırdığı şekliyle “Teraleak” dosyalarının, HeartGold ve SoulSilver gibi geçmiş oyunların kaynak kodlarını, Switch 2 ve yakında çıkacak olan Gen 10 oyunlarının kod adlarını (sırasıyla “Ounce” ve “Gaia”) içerdiği iddia ediliyor. Geliştirilmekte olan bir Pokémon MMO’ya referanslar ve tasarım toplantılarındaki dahili tartışmalar da sızdı. Ayrıca, yayınlanmamış olduğu iddia edilen Detective Pikachu’nun devamı ve planlanan diğer Pokémon filmlerinin yanı sıra yeni bir anime serisi hakkında da ayrıntılar var.

Pokemon ile ilgili detaylar sızdı

Sızıntının kapsamı çok büyük; kaynak kodlarına ek olarak tonlarca beta karakter tasarımı ve konsept çizimi açığa çıkıyor. Ne Nintendo ne de şirket bu sızıntıyı henüz kamuoyuna duyurmadı. Engadget yorum yapmak için şirketle iletişime geçti. Game Freak yaptığı açıklamada güvenliğini güçlendirdiğini belirterek ihlalden etkilenenlerden özür diledi ve yetkisiz üçüncü tarafın 2.600’den fazla mevcut ve eski çalışanın kişisel bilgilerine eriştiğini belirtti.

X, içerik oluşturucularına ödeme sistemini yeniden şekillendiriyor