AI Yüzünden TikTok’ta Yüzlerce Kişi İşten Çıkarılıyor

tiktok music

TikTok’taki içerik moderasyonunu yapay zekaya emanet eden ByteDance, normalde bu işten sorumlu olan yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor.

Bildiğiniz gibi yapay zekanın son dönemdeki yükselişi ciddi kaygıları da beraberinde getirmiş durumda. Üstelik bu endişelerden bazılarının daha şimdiden gerçeğe dönüştüğünü görmeye başlıyoruz. Yapay zekanın iş dünyasında kullanılmaya başlanması, yavaş yavaş insanları işlerinden ediyor. Bunun son örneğini de TikTok’ta gördük. Popüler uygulamanın sahibi olan Çin merkezli ByteDance şirketi, TikTok departmanından yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor.

Reuters’in haberine göre bundan sonra TikTok’taki içerik moderasyonunda yapay zekayı daha aktif şekilde kullanacak olan ByteDance, normalde bu işten sorumlu olan kişilere artık ihtiyaç duymadığı için önümüzdeki günlerde yüzlerce kişiyi işten çıkaracak. Şirkette yaklaşık 500 kişinin AI yüzünden işinden olması bekleniyor ki bu daha ilk aşamada. Önümüzdeki dönemde farklı işler de AI’ya devredildikçe bunlara yenileri de eklenecektir.

bytedance 2

ByteDance’te yaşanan bu toplu işten çıkarma, sadece şirkette çalışanlar için değil, tüm teknoloji sektörü için endişe verici bir gelişme. Nitekim yakında başka şirketlerde de benzer hamleler bekleniyor ki bazılarında zaten bir süredir görüyoruz. Yapay zeka teknolojileri geliştikçe yapabilecekleri şeyler de artıyor. Bu fonksiyonlar arttıkça, personele olan ihtiyaç da azalıyor. Bu durumun önümüzdeki birkaç yıl içinde binlerce, hatta on binlerce kişiyi işinden edeceği düşünülüyor. Daha uzun vadede ise ortaya çıkan tablo daha da korkutucu olacak.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor