Pokemon Home için yeni bilgiler geldi!

Pokemon Home

Nintendo Switch ve mobil cihazlar için yayınlanacak olan Pokemon Home hakkında yeni bilgiler geldi. Nintendo, Pokemon tutkunlarını bu yıl çok sevindirecek.

Nintendo, geçtiğimiz aylarda Game Freak’in yeni Pokemon oyunu Pokémon Sword ve Shield’i Switch için yayınlamıştı. Nintendo 3DS ile başlayan PokeBank sayesinde kullanıcılar Pokemon’larını online serviste saklayabiliyor ve yeni oyunlara aktarabiliyordu.

Nintendo bu nesilde de bu işlemi Pokemon Home uygulaması ile gerçekleştireceğini açıkladı. Hem ücretsiz hem de ücretli sürümü olacak olan Pokemon Home’un, önümüzdeki aylarda Switch’in yanında iOS ve Android’e de geleceği bugün açıklandı. Nintendo ayrıca uygulama ile ilgili detaylar da paylaştı.

Pokemon Sword ve Shield için Expansion Pass tanıtıldı

Home uygulaması sayesinde Pokemon Let’s Go ve Sword ve Shield’daki Pokemon’larınızı saklayabiliyorsunuz. Pokemon GO desteği ise 2020 yılı içerisinde gelecek.

Uygulama Wonder Box ve Room Trade yeni modlar ile geliyor. GTS ve eklediğiniz arkadaşlarınıza Pokemon takası yapabileceksiniz.

Wonder Box için Wonder Trade’in kutu hali diyebiliriz. Pokemonları kutuya atıyorsunuz, uygulama sizin için rastgele başkalarıyla eşleştirip takas yapıyor.

Room Trade ise bunun oda hali. En fazla 20 kişi bir odaya gidip birbiriyle rastgele Pokemon takas edebiliyor. Tabii bu da tamamen sürpriz. Efsanevi Pokemon verip level 1 Pokemon da alabilirsiniz.

Moveset, Ability ve Form detaylarına kadar yazan tam bir Pokédex olacak.

Bedava ve Premium versiyon olacak. Ancak bedava versiyonun özellikleri çok kısıtlı. Örneğin; Pokemon Bank’ı kullanıp Nintendo 3DS’deki Pokémonları sadece Premium üyelik alınca aktarabileceksiniz. Premium üyelik yıllık ise 15.99 dolar olacak.

Pokemon Home