Poco X6 5G inceleme

SDGSDGH

#İŞBİRLİĞİ

Poco X6 5G inceleme yazısıyla karşınızdayız. Poco’nun yakın zamanda görücüye çıkardığı ürün, hem tasarımı hem de özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor ve orta seviyede yeni bir Android seçeneğini sunuyor. Şimdi detaylara göz atalım…

Poco X6 5G, isim takısından da anlaşılabileceği üzere, 5G bağlantı özelliği olan, bu sebeple de geleceğe yönelik bir yatırım aracı olarak da düşünebileceğiniz bir telefon. Tabii bu teknolojinin henüz ülkemiz genelinde kullanılamadığını hatırlatalım.

Ürün, üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Siyah, beyaz ve mavi. Bizim deneyimlediğimiz ürün beyaz renkte ve özellikle arka kısmı bir mermer yüzeyi andırır görselliklte. Yan çerçeveler de beyaz renkte ve siyah ekranla birleşince ortaya güzel bir görsellik çıkıyor. Aklımıza Nokia Lumia serisinin renkli ailesi geldi desek yeridir, ki bu bizce güzel bir şey.

Ürünü avuçta rahatlıkla konumlandırabiliyorsunuz. 7.98mm kalınlıkta ve 181 gram ağırlıkta. Çok da ağır olmadığını, keyifle kullanılabildiğini söyleyebiliriz.

Cihazın etrafındaki detaylara baktığımızda, alt kısımda Type-C noktası, üst kısımda da 3.5mm kulaklık girişi dikkat çekiyor. Artık çoğu üreticinin kablolu kulaklıklara destek vermediğini görüyoruz. Kısacası Poco, iyi bir iş çıkarmış. Öte yandan, bu üründe Dolby Atmos desteği ve stereo hoparlör konumlandırılması olduğunu da söylemeliyiz. Bunlar da etkileyici detaylar. Oyun oynarken ya da bir şey izlerken bir kulaklığa ihtiyaç duymuyorsunuz genellikle.

Peki güvenlik tarafında neler var diyorsanız burada da detayları paylaşalım…

Ürün, su sıçramalarına karşı dayanıklı bir yapıda. Ek olarak ekranda Corning’in güncel koruma teknolojisi Victus’tan yararlanıyor. Bitmedi, kutuda bir de silikon kılıf mevcut. Koyu gri renkteki bu kılıf, diğer kılıflarla kıyaslandığında biraz daha farklı bir havaya sahip. Cihazınızı darbelere karşı korumak için bu kılıfı kullanabilirsiniz. Ama öte yandan bu kılıf, ürünün orijinal tasarım detaylarını da ortadan kaldıracaktır. Bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Ve parmak izi okuyucu sensör… Cihazın ekranına yedirilmiş olarak geliyor ve gayet iyi çalışıyor. Dijital dünyanızı korumanız için bu özelliği mutlaka kullanmalısınız.

Poco X6 5G inceleme: 6.67 inç değerde Flow AMOLED Dot ekran

Günümüzde çoğu telefonun ekran değerinin 6.5 inç üzerinde olduğunu görüyoruz. Burada da durum farklı değil. Hal böyle olunca, ekran tazeleme değeri ve parlaklık değeri gibi detaylara göz atmak gerekiyor. Poco X6’nın ekranı 2712 x 1220 çözünürlük ve 44p ppi değerler sunuyor. Bunlara ek olarak 120Hz ekran tazeleme değeri ve maksimum parlaklık olarak da 1800 nit değeri var. Hem iç hem de dış mekân deneyimlerinde, gerek bir şeyler izlerken gerekse de sosyal medyada gezinirken net detaylarla karşılaşabilirsiniz. Tabii yüksek pil tüketiminden kaçınmak istiyorsanız 60Hz ekran tazeleme değerini seçmelisiniz. Bu arada ekranın DCI-P3 renk gamı sunduğunu, yani gerçek renklerle örülü detaylarla karşılaşabileceğinizi belirtmeliyiz.

Call of Duty gibi bir oyunu yüksek grafik ayarlarında oynayabilirsiniz

Poco X6 5G, gücünü Qualcomm’un 4nm üretim süreciyle hazırlanan Snapdragon 7s Gen 2 işlemcisinden alıyor. Buna 12GB RAM ve 256GB dahili depolama eşlik ediyor. Ne yazık ki microSD kart girişine yer verilmemiş. Sim yuvasına baktığımızda, 2 tane nano sim girişi olduğunu görüyoruz.

Android 14 işletim sistemli telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Bu cihazda Call of Duty Mobile gibi bir oyunu yüksek grafik ayarlarında, akıcı detaylarla oynayabildik ve aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık. Oyun esnasında hoparlörlerin sunduğu işitsel detaylar da gayet yeterli düzeydeydi.

Poco X6 5G inceleme

64 MP + 8 MP + 2 MP üçlü kamera

Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi mevcut ve OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliği de var. Böylece hareketli çekimlerde dahi net detaylar elde edebilirsiniz. Özellikle gün ışığındaki dış mekân çekimlerinde güzel sonuçlar aldığımızı söylemeliyiz. Bazı fotoğraflarda, renklerin biraz soluk olduğu da dikkatimizden kaçmadı. Tabii burada farklı cihaz kameralarıyla da karşılaştırmalar yaptığımızda bu sonuca vardık.

4K 30 FPS ve 1080p 60FPS videolar çekebildiğiniz kameralar, aynı zamanda ağır çekim ve hızlı çekim video seçeneklerini de sunuyor.

Ön taraftaki 16MP kameranın da ortalama performans sunduğunu, genellikle tatmin edici sonuçlar verdiğini söyleyelim.

Hızlı şarj ister misiniz?

Poco X6 5G, 5100mAh pile sahip ve tek şarj ile 1 günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Günümüzde çoğu telefonda benzer değerler var zaten. Peki hızlı şarj adaptörü var mı derseniz, evet var. Cihazın kutusunda 67w değerde hızlı şarj adaptörü de mevcut. Böylece ekstra para vermek zorunda kalmıyor ve pek çok amiral gemisi modeli rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Telefon, yaklaşık 50 dakikada tamamen şarj olabiliyor.

Bluetooth 5.2, Wi-Fi AC ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine de sahip olan Poco X6 5G, şu sıralar orta seviye Android telefonlar arasında favori konumda yer alanlardan bir tanesi.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme