FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

sfsd ds

#İŞBİRLİĞİ

Günümüzde, fotoğrafçılık çözümleri tarafında çoğumuz akıllı telefonların kameralarından faydalanıyoruz. Özellikle çoklu kamera sistemi ve yapay zekâ desteği sunan telefonlar, kısa sürelerde pek çok farklı seçeneğe sahip olmamızı ve sonuçları kısa süreler içinde paylaşabilmemizi mümkün kılıyor. Tabii tüm bunlar, “dijital” tarafta vuku buluyor. İşin bir de fiziksel boyutu var. Her ne kadar günümüzde fiziksel fotoğraflar eskiye kıyasla pek popüler olmasa da, özellikle koleksiyon ve retro ruhunu taşımayı sürdüren kullanıcılar için hâlâ önemli olduğunu söylemek mümkün. Hele de fotoğrafları çeker çekmez kolaylıkla baskı olarak alabiliyorsak… Bu yazımızda size FujiFilm instax mini 12 Bundle Box’tan söz edeceğiz.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box, fotoğraf tutkunları için hem şirin hem de kullanımı kolay bir ürün. Belki arkadaşlarınızla bir parti düzenleyeceksiniz, belki de sevgilinizle bir tatil planı yapıyorsunuz, belki de çok sevdiğiniz bir grubun konseri için binlerce kişinin arasında yer alacaksınız… İşte bu tip özel anları ölümsüzleştirmek, mini boyutlarda fiziksel fotoğraflarla belgelemek için FujiFilm instax mini Bundle Box’ın iyi bir tercih olduğunu söylemek mümkün.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box’ın içeriğine baktığımızda…

Kutu içeriğinde bir adet fotoğraf makinesi, bir adet taşıma çantası, bir adet mini fotoğraf albümü, 10 çekim yapabilmenize imkân sunan fotoğraf kâğıtları (kredi kartı boyutlarında, 62mm x 46mm.) ve çift pil yer alıyor. Bu set, aslında “Hepsi bir arada set” olarak da düşünülebilir. Tabii isterseniz sadece makineyi de satın alabilirsiniz. Haliyle fiyat da daha uygun olacaktır.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box ile özel anlarınızı ölümsüzleştirin

Cihazımız, pil ve kayış olmadan 306 gram ağırlıkta. Açık mavi, pembe, açık yeşil, beyaz ve açık mor gibi renk seçenekleri var. Ufak boyutlarda ve şirin bir yapısı olduğunu söylemek mümkün. Zaten beraberinde gelen taşıma çantasıyla kullanmanızı öneriyoruz.

Ürünümüz iki adet AA alkalin pil ile çalışıyor. Tabii bir de INSTAX Mini film paketine ihtiyacınız var. Böylece çektiğiniz fotoğrafları saniyeler içinde fiziksel baskı olarak alabilirsiniz.

Şimdi…

Önce arka kapağı açıp mini filmi yerleştirin ve kapağı kapatın.

Sonra, yan taraftaki kapağı açarak pilleri yerleştirin ve kapatın.

Ardından, kamera halkasını çevirerek cihazı açabilirsiniz. Eğer selfie için yakın çekim yapmak isterseniz, vizörü bir kez daha çevirmelisiniz. Kamerayı kapatmak için de tersi yönde çevirin, hepsi bu.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

Ürün, yakın mesafe çekimler için hazırlandı desek yeridir. 50cm mesafeye kadar kamerayı tutarak çekimler yapabilirsiniz. Özellikle kocaman gülümseme ve sarılmaların olduğu fotoğraflar, güzel bir manzaranın hemen önünde zamanı dondurmak isteyenler için…

Deklanşöre dokunur dokunmaz netleme gerçekleştiriliyor ve birkaç saniye içinde net fotoğrafınız hazır. Tabii düşük ışık koşullarında, çekim süreçleri için biraz daha beklemeniz gerekebiliyor. Burada da cihazın dahili flash ışığından yararlanabilirsiniz.

Günümüzde selfie fotoğrafların çok önemli olduğunu söylememize gerek yoktur sanırız. FujiFilm de bunu farkında ve buna göre hareket ediyor. Cihazımızda selfie fotoğraflar için dahili mini ayna da mevcut. Böylece çekmek istediğiniz sahneyi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

Anlık kamera instax mini 12 ile sadece deklanşöre basın ve tamam

Ürün, otomatik pozlama ve flash ışığı kontrolüne sahip. Akıllı telefonların kolay kullanılabilirliği tarafında, “otomatik çekim” özelliğinin payı büyüktür hani. Yani siz çoğu kez sadece fotoğrafı çekmek için ekrana dokunursunuz. Netlemeyi ve ışık ayarını cihaz kendi kendine yapar ve size sonucu sunar. Aynı durum, instax mini 12 için de geçerli. Siz sadece doğru sahneyi düşünün ve tuşa basın. Net ve iyi ışıklı fotoğraflarla karşılaşacaksınız.

Aşağıdaki fotoğraflar, 2012 yılından. Guns N’ Roses konserinin ertesi günü, grup elemanlarıyla tanışma şansım olmuştu ve pek çok fotoğraf çekilmiştik. Tabii telefonla. Daha sonra o fotoğrafları bir stüdyoya götürmüş ve fiziksel olarak mini kopyalarını bastırmıştım. Eğer o sıralar elimde instax mini 12 gibi bir makine olsaydı, daha kolay sonuçlar alabilirdim. Bunu sadece ufak bir örnek olarak vermek istedim.

FujiFilm instax mini 12 Bundle Box inceleme

Bu arada, “Peki çektiğimiz fotoğrafları dijital ortama aktarabilir miyiz?” diye soranlar olacaktır. Evet, bu noktada da bir çözüm var. Akıllı telefonunuza instaxup uygulamasını kurmanız gerekiyor. Hem Android hem de İOS tarafında yer alan ve ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama, telefon kameranızın da yardımıyla fiziksel fotoğraflarınızı taramanıza ve dijital ortama aktarmanıza yardımcı oluyor. Böylece dijital albümler oluşturabilir ve bunları sosyal medyada da arkadaşlarınız ve takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Son olarak, temizlik tarafına da dikkat etmeniz önemli. Bunun için bir mikrofiber bez ya da hafif nemli yumuşak bez tercih edebilirsiniz.

 

Huawei FreeClip inceleme: TWS kulaklıklarda yeni moda!