Poco F6’nın Teknik Özellikleri Netlik Kazandı

Poco F6

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Poco F6’nın hangi yonga setini kullanacağı ve kamera özellikleri netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket çok yakında da Poco F serisine yeni bir model ekleyecek. Poco F6 adını taşıyan bu telefon, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun hangi yonga setini kullanacağı netlik kazandı. Öte yandan telefonun kamera özellikleri de ortaya çıktı.

Daha önce gelen haberlerde, Poco F6’nın Snapdragon 8s Gen 3 yonga setinden güç alacağı söyleniyordu. Gelen son sızıntıyla birlikte bu bilgi doğrulanmış oldu. Çünkü telefonun hangi yonga setini kullanacağı, HyperOS’nin kaynak kodu içinde bulundu. Böylece telefonun Snadpragon 8s Gen 3’ten güç alacağı kesinleşmiş oldu.

Poco F6 3

Şu ana kadar gelen bilgilere göre Poco F6, Redmi Note 13 Turbo ile oldukça benzer olacak. Elbette F6 farklı bir yonga seti kullanacak ama bunun dışında pek çok özelliğin benzer olması bekleniyor.

Telefonun yonga setinin kesinleşmesini sağlayan kaynak tarafından ele geçirilen bilgiler, telefonun ana kamerasının 50 megapiksellik Sony IMX882 sensörünü kullanacağını gösteriyor. Daha önce Realme 12 ve OnePlus Ace 3V gibi telefonlarda gördüğümüz 1/2 inçlik bu sensöre, 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik eecek. Telefonun selfie kamerası ise OmniVision’ın OV20B’sini kullanacak.

Poco’nun yeni telefonunu tam olarak ne zaman çıkaracağı bilinmiyor. Ancak telefonun nisan ayında, en geç mayıs ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

vivo X Fold3 Resmi Olarak Tanıtıldı