PlayStation’dan oyunseverleri mest edecek girişim!

PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment tarafından en son alınan ve görselleri basına sızdırılan patent, oyun dünyasında büyük heyecan yarattı.

PlayStation’dan oyunseverleri mest edecek girişim! Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Sony, son yıllarda mobil oyunlara olan ilginin artmasını büyük bir dikkatle izliyor. Japon teknoloji devi, bugüne kadar mobil oyun sektöründeki büyümeye eşlik edebilmek için PlayStation sisteminde bir dizi yenilikler yapmış ancak bunlar sadece basit birer dokunuştan öte gidememişti.

Bunun en son örneğini, PlayStation 4 oyun kolunun, mobil oyunları da desteklemesi olarak gösterilebilir. Tabi bu ufak girişimler, PlayStation’ın sınırlarının ev tipi konsol imajıyla sınırlı kalmasının önüne geçememiş ve markanın mobil oyunları da içerebilecek bir hüviyete bürünmesine hiç mi hiç yardımcı olamamıştı. Ancak Sony, bu konuda kendini geliştirmeye son derece kararlı.

PlayStation’dan oyunseverleri mest edecek girişim!

Bugün internete düşen ve Sony tarafından patenti alındığı anlaşılan yeni bir cihaz, işte Sony’nin bu fikirlerinin aslında sanıldığından ne kadar daha fazla ciddi olduğunu göstermesi açısından önemli. Söz konusu görsele baktığımız zaman, içerisine telefon yerleştirilebilen bir çeşit oyun kumandası görüyoruz.

kol

Sony‘e yakın kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, PlayStation oyunlarının mobil oyun olarak oynanabilmesi ve bunun için de bu yeni nesil oyun kumandasının geliştirilmesi gibi bir fikir mevcut. Tabi bunun hali hazırda sadece patenti alınmış bir fikir olduğunun da altını çizelim. Çünkü bugüne kadar Sony tarafından patenti alınmış ancak hiç bir zaman gün ışığı görmemiş yüzlerce belki de binlerce fikir olduğunu düşündüğümüz zaman, bu oyun kumandasının kesin olarak çıkıp çıkmayacağını ya da çıkacaksa ne zaman çıkacağını söylemek gibi bir durumumuz maalesef olamayacaktır.

Avrupa’da yılın otomobili finalistlerini Türkiye’de bilen çıkmayabilir!