PlayStation Türkiye büyük hayal kırıklığı yarattı!

Playstation 5

PlayStation Türkiye, Türkçe olarak lanse ettiği Spider-Man Miles Morales’te dil desteği olmadığını açıkladı. İşte detaylar.

Oyun sektöründeki köklü isimlerden biri olan Sony Türkiye’deki müşteri kitlesine ayrı bir önem veriyor. Hala pek çok oyun üreticisi Türkçe dil desteğine mesafeliyken, Sony uzun bir süredir 1. parti oyunlarında Türkçe dil desteğine de yer veriyor. Üstelik bazı oyunlarda Türkçe alt yazının yanı sıra Türkçe dublaj seçeneği de bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere PlayStation 5‘in çıkış oyunlarında da Türkçe dublaj + Türkçe alt yazı desteğinin olacağı belirtilmişti. Yani Spider-Man Miles Morales ve Sackboy Big Adventure oyunlarında Türkçe dublaj seçeneğinin yanı sıra Türkçe alt yazı desteği de bulunacaktır.

Fakat PlayStation Türkiye’den yapılan açıklamada ufak (!) bir yanlış anlaşılma olduğu belirtildi.

PlayStation Türkiye ufak bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi

playstation türkiye

Yapılan açıklamada Spider-Man Miles Morales oyunun Türkçe dil desteğinin olmadığı belirtildi. Yani oyunda ne Türkçe altyazı ne de Türkçe dublaj seçeneği olacak.

Zaten ilk Spider-Man oyununda da Türkçe dil seçeneği konusunda bazı sıkıntılar çıkmıştı. Sony’nin Spider-Man Miles Morales’te bu sorunları aştığını düşünüyorduk. Fakat işler pek de sanıldığı gibi gitmemiş.

İşin garip yanı şu. PS5 siparişleri verilip, Spider-Man Miles Morales satışları belli bir seviyeye ulaştıktan sonra Sony’nin bu açıklamayı yapması ciddi anlamda garip.

Koskoca PlayStation Türkiye ekibinden, oyunda Türkçe dil desteğinin bulunmadığını şimdiye kadar kimsenin fark etmiş olmaması da ayrı bir komedi.

Cyberpunk 2077 yine mi ertelenecek? İşte yanıtı