God of War’da Türkçe dil seçeneği olacak mı?

god of war

Kratos efsanesinin yeniden doğuşuna tanıklık edeceğimiz yeni God of War oyununun çıkışına artık sayılı günler kaldı. Sony oyunun çıkış tarihini net olarak açıklamamış olsa da ilk duyuruda 2018’in ilk çeyreği işaret edilmişti. Peki gelelim konunun bizleri ilgilendiren asıl bölümüne. God of War’da Türkçe dil desteği olacak mı?

God of War, Türkçe metin desteğiyle gelecek

Son bir kaç senedir Sony imzası taşıyan oyunların Türkçe metin ya da dublaj desteğiyle gelmesine artık alıştık. İlk başlarda Türkçe metin desteği bile bizler için yeterliyken, Sony çıtayı bir seviye daha yukarı taşıyarak oyunlarında dublaj desteğine de yer vermeye başlamıştı.

Sony’nin bu hamlesi hem Türkiye’deki oyun satış rakamlarını, hem de PS4 satışlarını önemli ölçüde arttırdı. Japon oyun devinin, oyunlardaki Türkçe metin desteği sayısını arttırması, haliyle oyun severlerin beklentisini de arttırdı.

Artık Sony logosu ile çıkan tüm oyunlarda Türkçe metin ya da dublaj desteği olmasını bekliyoruz. Olmadığı zaman bu durum garibimize gidiyor.

Peki gelelim asıl konumuza. PS4’ün merakla beklenen oyunlarından biri olan God of War Türkçe dil desteğine sahip olacak mı? Geçtiğimiz günlerde Konsol Üssü’ne konuşan PlayStation Türkiye sorumlusu Sercan Sülün, önemli açıklamalarda bulundu. Sülün, God of War’ın Türkçe altyazı desteği ile geleceğini doğruladı. Kratos’u tekrardan kontrol etme fırsatı bulacağımız yapımda, Türkçe dublaj seçeneği ise ne yazık ki yer almayacak.