PlayStation oyunlarında NFT dönemi başlayabilir

PlayStation

Sony’nin aldığı patent, PlayStation oyunlarında NFT döneminin kapıda olduğunu gösteriyor. Bu yeni sistem oyun içi alışverişleri kökten değiştirebilir.

Son dönemde kripto para piyasasında yaşanan çöküş NFT’leri de aşağı çekmiş olsa da NFT teknolojileri pek çok şirketin kullanmayı düşündüğü araçlar arasında yer almaya devam ediyor. Gelen son bilgiler, bu şirketlerden birinin de Japon teknoloji devi Sony olduğunu gösteriyor.

Sony tarafından yapılan yeni bir patent başvurusu, Japon teknoloji devinin ileride PlayStation oyunlarında NFT ve blockchain teknolojilerini kullanabileceğini gösteriyor. “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger” başlıklı bu patent için Sony’nin geçtiğimiz yıl başvuru yaptığı anlaşılıyor. Patentin onay alıp yayınlanması ise bu hafta gerçekleşti.

Bu patentte tarif edilen sistem, PlayStation oyunları içinde yaratılan, modifiye edilen, kullanılan ve oyuncudan oyuncuya transfer edilen oyun içi ürünlerin takip edilmesini sağlıyor. Bu sistemin oyun içinde yaratılan NFT’lerin takip edilmesi ve doğruluğunun onaylanması için kullanılacağı söyleniyor.

Sony, 'God of War: Ragnarok' için yenilikleri duyurdu

Bildiğiniz gibi bugün artık oyun içi eşyalar yeni bir pazar haline gelmiş durumda. Karakter tasarımlarından, kostümlere, ses paketlerinden oyun içi itemlere kadar pek çok şey parayla satılıyor. Bu yüzden bu ürünlerin takibi ve tasdiki için ileride NFT teknolojilerinin devreye sokulması sürpriz olmayacaktır.

Peki böylesi bir sistemin devreye sokulması oyun içi alışverişlerinde ne tarz değişikliklere sebebiyet verebilir? İlk olarak işin içine NFT teknolojisinin girmesiyle birlikte ürünlerde marka dönemi başlayabilir. Örneğin PlayStation kullanıcıları, oynadıkları bir oyundaki karaktere belli bir Twitch yayıncısı tarafından tasarlanmış bir eşya alabilirler. Bugün bu ürünün otantik olup olmadığının bir yolu yok ama NFT’nin devreye girmesiyle birlikte o ürünün gerçekten o Twitch yayıncısına ait olduğu kolayca doğrulanabilir. Öte yandan bu yeni teknolojiyle birlikte oyun içi eşyaları kiralama dönemi de başlayabilir.

Bu yeni sistemin PlayStation’a ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak Sony’nin gerekli patentleri almaya başlaması, yakın gelecekte oyunlarda NFT mekanizmalarını görebileceğimizi düşündürüyor.

2023 Toyota Prius tanıtıldı