Playstation, Xbox’ı 3’e Katladı!

sony1

Sony’nin açıkadığı son raporlara göre 2014 yılının ilk çeyreğinde Playstation’lar Xbox’ları satış anlamında üçe katlamış durumda.  

Sony 2014 yılı ilk çeyrek finansal raporlarını kamuoyu ile paylaştı. Japon teknoloji devinin yayınladığı raporlarda en dikkat çekici verilerden biri ise şirketin oyun sektöründen elde ettiği gelirlerinin %95.7 oranında artmış olması olarak karşımıza çıkıyor.

 

ps4-hrdware-large19

 

Sony’nin oyun deepartmanının son olarak açıkladığı gelir ise yaklaşık 2.5 milyar dolar. Japon şirketin oyun sektöründeki bu başarısının birinci farktörünün Playsatation 4 olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine baktığımızda ise şirketin oyun departmanının 164 milyon zarar ettiğini görüyoruz. Bu yıl ilk çeyrekte ise şirket 43 milyon dolar kar açıklamış durumda.

Sony Playstation 4 ve Playstation 3 satışlarını adet olarak açıklamasada 2014 yılı ilk çeyreinde toplam 3.5 milyon adet konsol satışdığı aktarılıyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde satılan konsol sayısı ise 1.1 milyon adet. Bu da şirketin geçtiğimiz yıldan bu yıla başarısının  arttığını açık bir şekilde gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl ilk dönemde yaklaşık 600 bin adet satılan PSP ve Vita, 2014 yılı ilk çeyreğinde yaklaşık 750 bin adet satılmış durumda.

Microsoft’un bir önceki açıkladığı finansal raporları ve Sony’nin yayınladığı finansal raporlara baktığımızda; Yılın ilk üç ayında Playstation satışları Xbox satışlarını hemen hemen üçe katlamış.

Samsung 5. Akıllı Saatini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor