PlayStation 5 Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

PS5 Türkiye fiyatı

Call of Duty: Black Ops Cold War tanıtım videosu ile PlayStation 5 Türkiye pazarına ne zaman gelecek? sorusu yanıt buldu.

Sony yeni nesil oyun konsolu PS5 için geri sayımı artık başlatmak üzere. Eylül’ün ikinci haftasına doğru bir sunum düzenlemesi ve konsolun fiyat bilgisini açıklaması beklenen Sony’nin, bu etkinlikte çıkış tarihini de netleştirmesi bekleniyor. Peki, PlayStation 5 Türkiye pazarına ne zaman gelecek? Türk oyuncularının merakla beklediği bu sorunun cevabını ilginç bir şekilde Call of Duty: Black Ops Cold War tanıtım videosu verdi.

Yeni CoD oyunu olan Call of Duty: Black Ops Cold War‘un tanıtım videosunda, oyunun PS5’e ne zaman çıkacağı resmi olarak açıklanıyor. Oyunun tanıtım fragmanında Call of Duty: Black Ops Cold War’un PS5 için Amerika ve Kanada‘ya tatil sezonunda yani Kasım‘da diğer ülkelere ise Aralık ayında geleceği ibaresi yer alıyor.

Xbox Game Pass Ağustos oyunları ile coşuyor!

Buradan yola çıkacak olursak PS5’in ülkemize en erken Aralık ayında satılacağını söyleyebiliriz. Ancak koronavirüs pandemsinden dolayı bu tarih Ocak 2021‘e de sarkabilir. Kurların sürekli yükselişinden dolayı PlayStation Türkiye ekibinin fiyat belirlemekte zorlanacağı açıkça ortada. Dijital sürümünün 399 dolar olacağı söylenen PS5’in, ülkemizde vergiler ile 6.000 TL bandından satışa sunulacağını düşünüyoruz.

PlayStation 5 Türkiye

6.000 TL bandına çıkıp konsol almanın pek akıl karı olmadığı ortada. Zamanında Microsoft Türkiye, Xbox One X’i 4.999 TL’ye çıkarmış ve satışlarda sorun yaşamıştı. Ancak gelinen bu noktada kurlar bu sevideyken 6.000 TL fiyat bandına maalesef ki çıkılacak.