PlayStation 5 Türkiye fiyatı belli olmaya başladı!

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

Xbox Series X’in Türkiye fiyatının açıklanmasının ardından PlayStation 5 Türkiye fiyatı için de ilk tahmin gelmeye başladı.

Microsoft cephesi sürpriz bir şekilde Xbox Series X ve Series S konsollarının Türkiye fiyatlarını açıkladı. 22 Eylül 2020 tarihinde ön siparişe sunulacak olan bu konsollar sırasıyla 7.499 TL ve 4.599 TL’den satışa sunulacak. Bu fiyatların açıklanmasının ardından ise PlayStation 5 Türkiye fiyatı da üç aşağı beş yukarı belli oldu diyebiliriz.

Xbox Series X ve S için Türkiye fiyatı açıklandı

PS5’in de Xbox Series X gibi Amerika’da 499 dolardan satışa sunulması bekleniyor. İki konsoldan alınan vergilerin yüzde 100 olmasından dolayı PS5’in de fiyatının 7.499 TL bandında olacağını açıkça söyleyebiliriz. PlayStation Türkiye yerelleştirme yapsın diyenlere ithafen, Sony, Amerika’da 499 dolara sunduğu konsolu Türkiye’de 299 dolara sunmaz. Bu yüzden yerelleştirme yapılması imkansız.

Yeni nesil oyun konsollarının fiyatlarının 7.499 TL olması, Türk oyunculuğu açısından oldukça üzücü. Yeni nesilde oyunların fiyatları da 569 TL’den başlayacak. Yani 7.499 TL’ye konsol almak ile iş bitmeyecek.

Kurda yaşanan dalgalanmalardan dolayı yeni nesil konsolların fiyatlarının 2021’in ilk çeyreğinde artacağını ön görüyoruz. Bu yüzden eğer aklınızda konsol almak varsa PS5 ve Xbox Series X satışa sunulur sunulmaz almanızda fayda var. Aksi durumda fiyatlar 9.000 TL’ye kadar çıkabilir.

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

Bu fiyatlarda indirimin olmayacağı kesin. Eğer elinizde orta-üst segment bir bilgisayar varsa Xbox Series X almanız için hiç bir neden bulunmuyor. Çarşamba günkü PlayStation etkinliği bekleyip, ön sipariş tarihini kovalamanız daha mantıklı olacaktır.