PlayStation 5 Nvidia RTX 2070 Super’den daha güçlü olacak!

playstation 5

2020 yılında tanıtılacak olan PlayStation 5 için bugün ilginç bir iddia geldi. Söylenene göre PS5’in GPU’su Nvidia RTX 2070 Super’den daha güçlü olacak.

Sony, 2020 yılında hatta söylenene göre; Şubat ayında merakla beklenen yeni nesil konsolunu tanıtacak. PlayStation 5 olarak isimlendirilmesi beklenen bu konsolun 4K çözünürlüğünde 60 FPS kare hızı sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. SSD sayesinde oyundaki yükleme sürelerini neredeyse sıfıra indirecek olan PS5 için bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Nvidia’nın Ray Tracing özelliğinin RTX 20 serisinde bazı noktalarda yetersiz kalmasından dolayı daha fazla teraflop değerine sahip RTX 20 Super ailesi tanıtılmıştı. Bugün gelen iddialara göre; PS5’in ekran kartı yani GPU’su Nvidia RTX 2070 Super’den daha güçlü olacak.

Nvidia RTX 2070 Super’in teraflop’u 9’un biraz üzerinde. PS5’in GPU’sunun teraflop gücünün 9.2 olacağı söyleniyor. 500 dolar seviyesinde olan bu ekran kartından daha güçlü bir konsol üretip fiyatı da 499 dolara sabitlemek biraz yürek ister gibi görünüyor. Ancak bu nesilde PC ile konsolun arasındaki grafik farkının açılması hem Sony’yi hem de Microsoft’u kötü etkilemişti.

Phil Spencer Xbox Project Scarlett hakkında konuştu!

Bu yüzden iki firma da kar marjından feragat edip yeni nesilde çok güçlü konsollar ile karşımıza çıkacaktır. Firmalar bu karı muhtemelen servis satarak yeni nesilde çıkaracak. Bakalım yeni nesile giriş yaptığımızda firmalar donanımdan çok hangi servisleri ile oyuncuları kendilerine çekecek?

playstation 5