Sony, PS4 yazılımını güncelledi

ps4

Konsol dünyasının önemli isimlerinden biri olan Sony, büyük PS4 5.0 güncellemesi öncesinde yeni bir ara güncelleme daha yayınladı.

Bu nesilde Sony’nin konsol satışları anlamında rakiplerine fark attığını söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira PS4 ve Xbox One’ın satışa sunulduğu 2013’ten bu yana konsol pazarında bariz bir Sony üstünlüğü mevcut.

Bir önceki nesilde, Microsoft Xbox 360’ı PlayStation 3’ten yaklaşık olarak 1 sene önce satışa sunmuş ve bunun meyvesini de almıştı. Xbox 360 son dönemlerine kadar hep “neslin en çok satan konsolu” unvanı ile alındı. Fakat bu nesilde işler biraz değişti. Hem PS4’ün hem de Xbox One’ın 2013’ün sonlarına doğru satışa sunulması rekabeti kızıştırdı.

Microsoft’un yaptığı pazarlama hataları, Sony’nin işini daha da kolaylaştırmıştı. Sonuç olarak PS4, satış rakamları bazında Xbox One’ı ezip geçti. Elbette bu farkın oluşmasında Sony tarafından sağlanan yazılım ve oyun desteğinin de önemli bir payı mevcut.

Sony cephesi PS4 satışları iyi gidiyor diye yazılım desteğini aksatmış değil. Zira büyük 5.0 güncellemesinin yayınlanmasına günler kalmış olsa bile hala ara güncellemeler yayınlanmaya devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz gün PS4 4.74 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme ile herhangi bir yenilik gelmedi fakat sistemin performansı daha da iyileştirildi. En azından güncelleme notunda yazan bilgi bu şekilde. Muhtemelen bu güncelleme Sony’nin büyük 5.0 güncellemesi öncesi yaptığı son ara güncelleme olacaktır.