Sony, PS3 sistem yazılımını güncelledi

ps3

Konsol pazarının önde gelen isimlerinden Sony, geçtiğimiz nesilde büyük başarılara imza atan konsolu PlayStation 3’ü henüz unutmamış gibi görünüyor. Zira Sony geçtiğimiz gün uzun bir aradan sonra PS3 için yeni bir sistem güncellemesi yayınladı. Peki PlayStation 3 için gelen bu yeni sistem güncellemesi oyunculara ne gibi yenilikler sunacak?

PS3 sistem yazılımı 4.82’ye yükseltildi

Kısa süre önce PlayStation 4 için yeni bir sistem güncellemesi yayınlayan Sony, şimdi de 2006 yılında satışa sunduğu PS3 için yeni bir güncelleme yayınladı. Sony’nin çıkışının üzerinden 11 sene geçmiş olmasına karşın hala PlayStation 3 için güncelleme yayınlaması, bu konsolu henüz unutmadığının da en önemli göstergesi.

Yayınlanan 4.82 güncellemesi ile PlayStation 3’te bazı performans iyileştirmeleri yapıldığı belirtiliyor. 200MB büyüklüğündeki güncelleme dosyasını ağ üzerinden indirebilirsiniz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bilindiği üzere PlayStation 3 kırılalı uzun zaman oldu. Hatta şu anda PS3’te korsan olarak çalışmayan oyun yok da diyebiliriz. Dolayısıyla uzun bir sürenin ardından gelen güncelleme ile yeni oyunların korsan olarak oynanabilmesinin de önüne geçilebilir. Yapımcılar muhtemelen yeni oyunları 4.82 güncellemesine göre geliştirecektir. Dolayısıyla oyunu konsola taktığınızda da oynayabilmeniz için sizden güncelleme isteyecektir. Kısacası, PS3’ün 4.82 sürümü kırılana kadar yeni oyunlar korsana karşı güvende diyebiliriz.

Yeni güncelleme ile gelen herhangi bir arayüz değişikliğinin bulunmadığını da belirtelim.