PlayStation 4, 45 Ülkede Lider!

xbox one ps4 satışları

Sony’nin Oyun Konsolu PlayStation 4 ve Microsoft’un Oyun Konsolu Xbox One’ın son satış rakamlarını açıklıyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

PlayStation 4; 45 Ülkede hâlen en çok satılan Oyun Konsolu unvanına sahip. ABD’de önde olan PlayStation 4 satışlarda, Kasım ayı itibariyle geriye düştü.

Geriye düşmesinin sebebini ise Yılbaşı ve BlackFriday Kampanyaları oluşturuyor. PlayStation 4, 2 yıl içinde toplam 30.2 Milyon adet satış rakamına ulaştı.

Xbox One ise 22 Milyon adet Konsol satabildi. Sony’nin gerçekleştireceği Yazılım Güncelleştirmesi ve katacağı yeni Özellikler ile 2016 yılında da satışlarda önde olması bekleniyor.

Özellikle Korsan PlayStation 4 Yazılımı CFW’nin 2016 yılında yaygınlaşması bekleniyor. Yaygınlaşması ile beraber PlayStation 4 satışlarının, Xbox One satışlarını 4’e katlayacağı tahmin ediliyor.

xbox one - ps4 satışları

Konuyla ilgili bilgileri NPD’den aldık. Son yapılan çalışmayla PlayStation 4’ün 7. Çekirdeği de aktif hâle geldi. Microsoft ise 2016 yılı ile beraber Xbox One’ın hem Kinectli hem de Oyunlu Paketlerinde indirime gidecek.

İçerik ve Kopya Oyun konusunda nasıl bir çalışma yapacağını bilmiyoruz. Tek bildiğimiz şey Microsoft’un, Xbox One ile gelecek yıllar içinde cihazını Portatif bir Bilgisayara çevirmek istemesi.

Word Uygulamalarının da Xbox One’a geleceği iddia edildi. Video İşleme olayında da yapılacak çalışma Konsolları bambaşka bir hâle getirebilir. Sony PlayStation VR ve Microsoft HoloLens Sanal Gerçeklik Gözlükleri savaşları da 2016 yılında çok çetin geçecek.

Samsung Galaxy A9’un Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı