PlayStation 3 Oyunları PS5’e Geliyor

PlayStation 3

Sony, belli başlı PlayStation 3 oyunlarının PS5’te de oynanmasını mümkün hale getirecek yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi PlayStation 5’in PS4’ten en büyük farklarından biri, bir önceki neslin oyunlarını da çalıştırabiliyor olmasıydı. Ancak bu geriye dönük uyumluluk özelliği sadece bir önceki nesle uzanıyordu. PlayStation 3 oyunları ise PS5’te oynanamıyordu. Ancak gelen son haberler, bu durumun çok yakında değişeceğini gösteriyor. Sony, PS3 oyunlarının PS5’te oynanmasını mümkün hale getirecek yeni bir emulator üzerinde çalışıyor.

Sony, PS3 oyunlarını PS5’e getirmek için çalışmalara başlamış olsa da bu özelliğin tüm PS3 oyunlarını kapsamayacağı belirtiliyor. Bunun yerine belli başlı PS3 oyunlarının PS5’te oynanmasını sağlayacak bir emulator hazırlanıyor. Bu oyunların tam olarak hangileri olacağı ise bilinmiyor. Elbette God of War’ın orijinal üçlemesindeki oyunlar ve Infamous oyunları akla gelen ilk örnekler oluyor.

Ps3 ps5

Bildiğiniz gibi Uncharted ve Arkham üçlemesi gibi çeşitli oyunların sonraki yıllarda remastered versiyonları çıktı. Bu yüzden bu oyunların bir kısmı halihazırda yeni nesil konsollarda oynanabiliyordu. Ancak remastered versiyonları çıkmayan klasik oyunlar için bu yeni emulator epey kullanışlı olacaktır. Özellikle eski oyunları oynamaktan keyif alanlar için.

Bu yeni özelliğin PlayStation 5’e tam olarak ne zaman ekleneceği bilinmiyor. Ancak oyun dünyası içinden iki güvenilir kaynağın birden bu haberi gündeme getirmiş olması, böyle bir özelliğin yolda olduğunu doğruluyor.

Realme GT 6’nın Daha Gelişmiş Bir Versiyonu Geliyor