PlayStation 3 kullanıcıları için kötü haber

ps3

Sony’nin en son ürün yazılımı güncellemesi, oyuncuların PS3 oyunlarını PS Vita’ya aktarmasını engelliyor – ancak bu tamamen kötü bir haber değil.

PlayStation 3 kullanıcıları için kötü haber. İlk olarak 11 Mayıs’ta bu ayın başlarında bazı kullanıcılar, artık PS3 oyunlarını PS Vita’ya aktaramadıklarını bildirmişti. İlk başta, konsol sahipleri bunun bir hata olduğunu düşünüyor gibiydi. Ancak, Sony bu kaldırma işleminin amaçlı olduğunu doğrulayan resmi bir bildirim yayınladı.

PlayStation 3 kullanıcıları

Neyse ki bu, oyunları doğrudan PS3 veya PS Vita’ya indirmeyi etkilemeyecek. Ayrıca oyuncular, hem Windows hem de Mac’te çalışan İçerik Yöneticisi Yardımcısı’nı kullanarak bir bilgisayardan indirilen oyunları aktarabilir ve verileri kaydedebilir.

PlayStation 3 kullanıcıları

PlayStation 3 kullanıcıları için kötü haber

Ancak yine de oyunları doğrudan PS3 veya Vita’ya indirmek istiyorsanız, PlayStation Network’te 2 adımlı bir doğrulama ayarlamanız gerekiyor. Bu, muhtemelen her iki konsolun da altyapısının yaşlanması nedeniyle birkaç yıldır olan bir gereklilikti. Normal parolanız yerine bir ‘Aygıt Kurulum Parolası’ girmeniz gerekecek ve bunların tümü PSN hesap güvenlik ayarlarınızdan yönetilebilir.

PlayStation 3 kullanıcıları

Sony’nin eski konsollar için desteğini kesmeye devam etmesi pek de şaşırtıcı değil. Sony geçen yıl  da PS3, Vita ve PSP için dijital mağazalarını kapatmaya çalışmıştı. Bu Sony’nin eskiyen makineleri nihayet emekli etmeye hazır olduğunun en açık işaretiydi. Ancak, daha sonra oyunun korunması için baskı yapan geniş bir hayran kitlesi sayesinde bu taahhütten geri adım attı.

Jack Dorsey kurucusu olduğu Twitter’dan ayrıldı