MediaTek Bluetooth tarafında atağa geçti

MediaTek MT689X

İşlemci dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan MediaTek, yeni teknolojilere de çok çabuk ayak uydurmuşa benziyor.

MediaTek Bluetooth tarafında atağa geçti. Mobil işlemci denildiğinde akla gelen iki isim var. Bunlardan biri Qualcomm ise diğeri de hiç kuşkusuz MediaTek’tir. Özellikle son birkaç yıla kadar Qaualcomm’un liderliğinde giden bir mobil işlemci yonga seti pazarından bahsetmek mümkün.

MediaTek Bluetooth

Snapdragon serisinin olağan üstü başarısıyla uzun süre rakibine bariz bir üstünlük kurmayı başaran Qulacomm, Snapdragon 8 Gen 1 ile özellikle verimlilik konusunda tökezlemiş, bu şansı iyi kullanan MediaTek ise Dimensity 9000 ile liderlik koltuğuna oturmayı başarmıştı.

MediaTek Bluetooth

MediaTek Bluetooth tarafında atağa geçti

İşte uzun süre beklediği konumuna nihayet sonunda kavuşan MediaTek, geç buldum erken kaybettim tarzı bir acı yaşamak istemiyor. Bu sebeple elindeki tüm imkanlarını yeni ve güçlü işlemciler üretebilmek amacıyla kullanan şirketin, son gözdesi ise Wi-Fİ 7 ve Bluetooth 5.3 teknolojileri oldu.

MediaTek Bluetooth

Henüz Wi-Fi 6’nın bile yeterince yaygınlaştığını söylemek bir hayli güçken, Wi-Fİ 7 çalışmalarıyla rakiplerine göz dağı veren MediaTek, bu teknolojiye ilişkin ilk yonga setlerini de resmen duyurdu. Buna göre şirket tarafından duyurulan Filogic 880 ve Filogic 330 yonga seti modelleri, 6nm sürecinde tasarlanmalarından kaynaklı olarak 36Gbps’ye kadar veri aktarım hızına ulaşabiliyor. Ancak bu özelliğin Filogic 880 için geçerli olduğunu kardeşi Filogic 330’un ise 6,5Gbps seviyesine kadar çıkabildiğini hatırlatalım.

Her iki yonga setinin de yakın zamanda Bluetooth 5.3 versiyonu ile birlikte piyasada görücüye çıkması bekleniyor.

Mark Zuckerberg: “MetaVerse projesi beş yıl ciddi para kaybedecek”