Piyasada 18 Binden Fazla Android Telefon Var

androidlollipop5.12

Google tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir iç yazışmanın sızdırılması, piyasada 18.000’den fazla Android telefon bulunduğunu ortaya çıkardı.

Amerikalı internet devi Google‘ın arama motorları pazarındaki dominasyonunu kendi çıkarları için suistimal ettiğini iddia eden Avrupa Komisyonu firmaya karşı bir soruşturma başlatmış ve bu soruşturma kapsamında firmanın popüler mobil işletim sistemi Android‘i de mercek altına almıştı. Çalışanlarını bu soruşturmanın gidişatı hakkında bilgilendirmek için bir bildiri yayınlayan Google’ın firma çalışanlarına yönelik olarak hazırladığı bu bildirinin sızdırılması birçok ilginç bilginin de ortaya çıkmasını sağladı.

android

Google tarafından yayınlanan bu bildiride 18.000’den fazla Android telefon modelinin şu anda piyasada bulunduğunun belirtilmesi, Google’ın akıllı telefon pazarındaki dominasyonunu bir kez daha gözler önüne serdi. Android işletim sisteminin bu kadar fazla akıllı telefonda kullanılması, mobil işletim sisteminin büyüklü küçüklü bir çok telefon üreticisi tarafından kullanılmasına bağlanıyor.

Samsung, Sony, LG Electronics ve HTC Corporation gibi teknoloji devleri tarafından kullanılan işletim sistemi, Bluboo ve Oppo gibi dünya genelinde pek tanınmayan Çinli telefon üreticilerinin de bir numaralı tercihi oluyor.

Samsung Z2 Yakında Piyasaya Sürülecek