BlackBerry ve Google Birlikte Çalışacak

BlackBerry ve Google

Mobil güvenlik konusunda lider konumunda olan BlackBerry ve Google bundan sonra Android’i daha güvenli yapmak için birlikte çalışacaklarını duyurdular.

Son yıllarda istediği başarıyı yakalayamayan Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry akıllı telefon pazarındaki payını önemli ölçüde yitirmiş olsa da, söz konusu akıllı telefonların güvenliği olduğunda liderliğini sürdürüyor. BlackBerry’nin güvenlik konusundaki bu başarısı firmanın akıllı telefon pazarındaki teknoloji devlerinin de ilgisini çekmesini sağladı.

BlackBerry_ve_Google

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan anlaşmayla Samsung’un telefonlarını daha güvenli hale getirmek için çalışacaklarını duyuran BlackBerry, bugün yayınladığı açıklamayla Google’la da benzer bir ortaklığa imza atacaklarını duyurdu. Kanadalı telefon üreticisi tarafından yayınlanan açıklamada, BlackBerry ve Google‘ın Android işletim sistemini daha güvenli hale getirmek için birlikte çalışacağı belirtildi.

BlackBerry ve Google’ın ortak çalışmasının özellikle Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı, kurumsal kullanıcılara yönelik yeni servisi Android for Work üzerinde yoğunlaşacağı belirtiliyor. Öte yandan bugün yayınlanan açıklama sonrası mobil güvenlik alanındaki önemi bir kez daha ortaya çıkan BlackBerry’nin hisse değerleri, Google anlaşması sonrası yükselişe geçti.

BlackBerry 10.3.1’in Yayınlanmasına Ara Verildi