Pixel Fold detayları su yüzüne çıkmaya başladı

Google Pixel Fold

Amerikalı teknoloji devi Google’ın yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Pixel Fold yavaş yavaş detaylanmaya başladı.

Pixel Fold detayları su yüzüne çıkmaya başladı. Google, bir süre önce ilk katlanabilir telefonunu, Pixel Fold’u tanıttı. Arama devi, piyasaya henüz sürülmemiş ikinci bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığını da açıkladı. Yakın zamanda Engadget ile yapılan bir röportajda, Google Ürün Müdürlerinden ikisi, Pixel Fold’un çeşitli özellikleri hakkında daha fazla bilgi paylaştı.

Google, Pixel Fold'u resmen açıkladı

Pixel Fold’un detayları, Samsung Galaxy Z Fold‘dan nasıl farklı olduğunu gözler önüne seriyor. İlk telefon, kompakt bir form faktörüne ve bir pasaporta benzeyen geniş en-boy oranına sahip. Pixel Fold ekibinden bir ürün müdürü olan Hwang, kullanıcıların cihazı açmadan hızlı etkileşimler için dış ekranı standart bir telefon gibi kullanabilmesini istediklerini belirtti. Google, diğer markaların aksine dış ekran üzerine yoğunlaştı.

Google Pixel Fold 3

Pixel Fold detayları su yüzüne çıkmaya başladı

Hwang, Pixel Fold’un menteşe, çerçeve, kırışıklık ve kamera sistemini de ifşa etti. Pixel Fold ekibi, menteşeleri cihazın kenarına yerleştiren özgün bir menteşe mekanizması tasarladı. Bu durum, cihazın kalınlığını azaltıp, iç ve dış ekran boyutları arasındaki farkı artırarak, Google’ın tamamen düz bir şekilde katlanabilen bir telefon yapmasını mümkün kıldı. Pixel Fold’un iç ekranındaki çerçeveler, bazı eleştirilere hedef olmuş olsa da, Hwang, Google’ın çerçeveleri seçme sebebini açıkladı. Alt ekran kamerasını kullanmamayı, dayanıklılığı ve su direncini artırmayı, ve eller için bir dinlenme alanı sağlamayı hedefleyerek, çerçeveleri tercih ettiklerini belirtti. Google ayrıca, tam bir kırışıklık yerine su damlası şeklinde bir katlama sağlayan karma bir yaklaşım benimsedi ve bu sayede kırışıklığın görünürlüğünü en aza indirdi.

Galaxy Fold

Donanım ve yazılım, bir katlanabilir telefonun kapasitesini artırmak için önemli faktörler. Android Platformları ekibinden Ürün Müdürü Andrea Zvinakis, Pixel Fold için süreklilik ve duruşun önemini vurguladı. Süreklilik, telefonun ekranının açık, kapalı ve aradaki her açıda olan konumunu belirtir. Ek olarak, duruş tespiti, ekranın her iki tarafında gerçek zamanlı olarak farklı dillere çevrilen metinlerin görüntülenebildiği çift ekranlı tercüme modunu etkinleştirebilir. Pixel Fold detayları su yüzüne çıkmaya başladı.

Ucuz katlanabilir akıllı telefon dönemi başlıyor!