Pixel 6 serisi ve Tensor SoC ayrıntıları piyasaya sürülmeden önce sızdırıldı

g33 1

Google, yaklaşmakta olan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonlarını bir süre önce tanıttı ancak telefonlar resmi olarak piyasaya sürülmedi.

Raporlar, arama motoru devinin 19 Ekim’de en yeni Pixel 6 serisi telefonları piyasaya sürmeye hazırlandığını gösteriyor ancak şirket bunu henüz resmi olarak doğrulamadı.

Teknoloji devi telefonları ortaya çıkarırken henüz tüm detayları paylaşmadı. Ancak piyasaya sürülmeden önce, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonların yanı sıra Tensor yonga seti hakkında daha fazla ayrıntı online ortamda sızdırıldı.

İddia edilen Pro varyant 120 Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekran kavisli bir 6.71 inç QHD + sahip olduğu söyleniyor. Google Piksel 6 90Hz yenileme hızına sahip bir 6.4-inç Full HD + AMOLED özelliği olduğu belirtiliyor.

Kaputun altında, her iki cihazın da Google’ın kendi Tensor yonga seti tarafından desteklendiği onaylandı . 2.8 GHz hızında iki X1 çekirdeği, 2.25 GHz hızında iki A78 çekirdeği ve 1.8 GHz hızında dört A55 çekirdeği olması bekleniyor. Grafik ihtiyaçlarıyla ilgilenmek Mali G78 GPU olacak. Yonga setinin piyasaya sürülmemiş bir Samsung  Exynos 9855 SoC olduğu söyleniyor.

Google Pixel 6 2

Standart modelin 50 MP Samsung ISOCELL GN1 birincil kamera ve 12 MP Sony IMX386 ultra geniş açılı lens ile gelmesi bekleniyor. Pro modelinde ise ek bir 48MP 4x zoom lensten oluşan üçlü kamera kurulumu yer alacak. Ön tarafta, cihazlarda selfie ve görüntülü arama yapmak için 8 MP’lik bir snapper bulunacak.

Bağlantı için Wi-Fi 6E, mmWave  5G ve Ultra geniş bant (UWB) teknolojisi vardır. 5.000 mAh bataryadan beslenecek olan cihaz, geçtiğimiz günlerde telefonun 33W hızlı şarj desteğine sahip olacağı doğrulandı. Yazılım bölümünde, kutudan çıktığı haliyle en son sürüm olan Android 12 işletim sistemini çalıştıracak.

Yakın zamanda, yaklaşmakta olan telefonun Avrupa pazarındaki fiyat detayları sızdırıldı. Pixel 6 Pro’nun 12GB RAM + 128GB depolama, 12GB RAM + 256GB depolama ve 12GB RAM + 512GB depolama gibi üç seçenekle geleceğini ve sırasıyla 899 Euro, 999 Euro ve 1.099 Euro’ya mal olacağını iddia etti.

Raporlara bakılırsa, Pixel 6 serisi 19 Ekim’de piyasaya sürülecek ve ilk satış 28 Ekim’de gerçekleşebilir. Kesin olarak bilmek için Google’dan resmi bir onay için birkaç hafta beklememiz gerekecek.

Qualcomm, otomotiv teknolojisi şirketi Veoneer’i satın aldı