PES 2015 Yapımcısından FIFA Hakkında Açıklamalar

PES 2015 Yapımcısından FIFA Hakkında Açıklamalar

Son yıllarda gerisinde kaldığı rakibi hakkında açıklamalarda bulunan PES 2015 yapımcısı, FIFA’nın sadece gol atma odaklı bir oyun olduğunu belirtti.

Aralarındaki rekabet yıllardır devam eden FIFA ve Pro Evolution Soccer serileri arasındaki dengeler son yıllarda hızla değişmiş ve bir dönem Pro Evolution Soccer serisinin gerisinde kalan FIFA, bir anda daha başarılı olmaya başlamıştı. FIFA serisinin son birkaç yıldır hem PES’ten daha iyi eleştiriler alması hem de oyun satışları konusunda rakibini açık ara geride bırakması PES serisinin mücadeleyi kaybettiği yönünde değerlendirilmiş olsa da, PES 2015 yapımcıları bu rekabet konusunda umutlu olmayı sürdürüyor.

PES_2015 (4)

İki seri arasındaki rekabet hakkında açıklamalarda bulunan Konami‘nin Avrupa yöneticisi Adam Bhatt, FIFA hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. FIFA serisinindeki oyunseverlere sunulan deneyimi masa tesini mücadelelerine benzeten Bhatt, FIFA’nın tamamen gol atmak üzere kurulu olduğunu etti. Rakiplerinin aksine kendilerinin modern futbolun karmaşık ve keyifli yapısını anladıklarını iddia eden Bhatt, PES 2015‘te oldukça gerçekçi bir futbol deneyimi sunacaklarını belirtti.

Konami, PES serisini yeniden zirveye taşımayı amaçlayan yeni oyunu hakkında oldukça iddialı görünse de, son yıllarda kendisini sürekli geliştirerek oyunseverlere modern bir futbol deneyimi sunmayı başaran FIFA serisi hakkındaki bu yorumları yersiz olarak değerlendirilebilir.

ASUS ZenWatch IFA 2014 Kapsamında Tanıtılacak