PayPal, kendi kripto para hamlesini yapıyor

PayPal, Ukraynalılara ücretsiz özellikler sunuyor

PayPal, 2020’de tüm kullanıcılara alım satımı açtığından beri kripto para birimi işini genişletiyor. İşte detaylar.

PayPal ABD müşterilerinin kripto para birimini kontrol etmelerine izin verdi, ayrıca geçen yıl boyunca kripto satın alma limitini artırdı. Şirket gelecekte, kendine ait bir stablecoin de sunabilir. PayPal’da kripto ve dijital para birimlerinden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, Bloomberg’e çevrimiçi ödeme sağlayıcısının “bir stabilcoin keşfettiğini” doğruladı. Ayrıca, şirketin “ileriye doğru ilerlenmek istenirse” ilgili düzenleyicilerle yakın çalışacağını söyledi.

PayPal, kendi kripto para hamlesini yapıyor

Steve Moser adlı bir geliştirici, şirketin uygulamasında bir “PayPal Coin” için gizli kod ve görseller buldu ve bunları Bloomberg ile paylaştı. Keşfettiklerine göre, PayPal Coin ABD doları tarafından desteklenecek. Ayrıca kripto para üzerinde iki yatay eğik çizgi bulunan PayPal logosuna sahip olabilir. Bir sözcü yayına, şirketin kripto para planlarının gün geçtikçe ciddileştiğini söyledi.

Şirketin planları arasında olan Stablecoin’ler, fiat para birimleri tarafından desteklenen kripto para birimleridir ve tipik olarak merkezi olmayan muadillerinden daha istikrarlıdır. Meta’nın (eski adıyla Facebook) da büyük kripto planları var ve Diem adlı kendi sabit parasını destekleyen bir dijital cüzdan başlatması gerekiyordu. Ancak, düzenleyicilerin tepkisiyle karşılaştı ve bunun yerine Pax Dollar adlı stabilcoin ile kripto para cüzdanı Novi’yi piyasaya sürdü. İlerde daha fazla şirketten kripto para hamlesi görebiliriz.

Xiaomi’den yeni ekran altı parmak izi tarayıcı patenti!