Gökyüzünden elmas üretti büyük beğeni topladı

gökyüzünden elmas üretti

Kulağa çok tuhaf gelse bile İngiltere’de yaşayan bir girişimci gökyüzünden elmas üretti ve bu konuda büyük beğeni topladı. İşte merak edilen detaylar.

Multi milyoner olan ve çevreci kimliği ile ön plana çıkan Dale Vince, gökyüzünden elmas üretti ve büyük bir beğeni topladı. Bu işlemin çevre kirliliği bakımından neredeyse sıfır etkisi olduğu da özellikle belirtildi.

Elmas madenleri en tartışmalı iş sahalarından bir tanesi olarak biliniyor. Normal şartlarda elmas çıkarmak için 3.890 litre su ve aynı zamanda 108 kg’dan fazla karbondioksit kullanmak gerekiyor. Bu durum çevre kirliliği bakımından ciddi problemlere yol açabiliyor. Elmas madenlerindeki çalışma koşulları işin başka bir karanlık tarafı.

Elmas çıkarmak imkansız olmayacak

Kimyasal buhar çökeltme denilen bir sistem kullanıyor. Mühürlenmiş bir hazneye karbon bakımından zengin elmas tohumu yerleştiriliyor ve 800 derece sıcaklığa ulaşması sağlanıyor. İşlem sonucunda elmas elde edilebiliyor.

Bu süreç için gerekli olan karbondioksit havadan alınırken hidrojen ise yağmur suyundan toplanıyor. Bu sayede doğal yollarla üretim de sağlanıyor. Bütün bu süreçler çevreye duyarlı bir şekilde yapıldığı için hiçbir yer zarar görmüyor. Daha doğrusu bu girişimci böyle anlatıyor. Her ne kadar elmas çıkarım sürecinde doğal yöntemler kullanılsa bile yine de çevreye etkisi net olarak bilinmiyor.

Önümüzdeki günlerde doğal madenlerle alakalı büyük tartışmalar yaşanabilir. Sizce böyle girişimler madencilik sektöründe değişim yaratabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.