Para göndermenin WhatsApp hali: Yepyeni bir hizmet başlatılıyor

WhatsApp masaüstü uygulamasına sesli ve görüntülü arama ekliyor

Para göndermenin WhatsApp hali kısa bir süre içerisinde başlıyor. Özellikle son dönemlerde bu tür projelerin daha fazla gündeme geldiğini görüyoruz. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Birçok sosyal medya platformunda para göndermenin WhatsApp hali olarak açıklanan yeni bir sistem heyecan yarattı. Normal şartlarda banka veya kredi kartınız ile para transferi yapabilirsiniz. Elbette bununla ilgili bazı özel sistemler mevcut. Ancak genellikle kullanılan sistemin banka olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook tarafından geliştirilme süreci devam eden WhatsApp ise konuyla ilgili yepyeni bir öneride bulundu. Bu uygulamanın kullanıcıları istedikleri gibi para transferi yapabilecek. Bu sayede bankalara gerek duyulmadan hızlıca para yatırma ve çekme işlemleri gerçekleşecek.

Bütün para sistemleri bu haberle değişebilir

WhatsApp tarafından geliştirilen ve para trafiğini sağlayan yeni hizmetler özellikle Brezilya’da çok meşhur. Bundan kısa bir süre önce Brezilya’da faaliyete sokulmak istenen WhatsApp Pay ne yazık ki istenilen verimi sağlayamadı. Ayrıca Brezilya Merkez Bankası bu özelliğin kapatılması gerektiğini söyledi.

Para göndermenin WhatsApp hali

Tüm bu yaşanan durumlar üzerine Facebook ve Brezilya Merkez Bankası anlaşmaya vardı. Buna göre Facebook bundan sonra bu tür sistemler ile para akışını engelleyecek. Uçtan uca şifrelemenin kullanıldığı bu sistemde kullanıcıların yaptıkları görüşmeler tamamen gizli kalıyor. Böylece özel hayata müdahale oranı azalıyor diyebiliriz.

WhatsApp o telefonlara desteği çekiyor!

WhatsApp tarafından geliştirilen bu ödeme sistemi şimdilik sadece Brezilya ve Hindistan içerisinde kullanılacak. Bu ülkelerde başarılı olması halinde tüm dünyaya yayılacak. Muhtemelen WhatsApp ve diğer sosyal medya platformları üzerinden ödeme yapmak kolay hale gelecek. Peki siz yeni WhatsApp özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.