WikiLeaks Belgeleri Sony’i Zor Durumda Bıraktı

WikiLeaks

Kuzey Kore lideri Kim Jung Un’la dalge geçen The Interview filminin yapımcısı olduğu için kendisini çeşitli hacker gruplarının hedefinde bulan Japon teknoloji devi Sony, geçtiğimiz aylarda siber saldırılarla karşı karşıya gelmiş ve bu saldırılar sonrası firmaya ait birçok gizli belge ve yazışma internete sızdırılmıştı. Ortaya çıktıkları ilk dönemde bomba etkisi yaratan bu belgeler yavaş yavaş unutulmaya başlanmıştı ki, WikiLeaks‘in tüm bu belge ve yazışmaları toplu halde yayınlaması Sony’i zor durumda bırakacak yeni bilgilerin gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

WikiLeaks

Çeşitli kaynaklardan elde ettiği gizli belgeleri kamuoyuyla paylaşarak devletlerin ve firmaların korkulu rüyası haline gelen İsveç merkezli WikiLeaks organizasyonunun, Sony‘nin hacklenmesi sonrası ortaya çıkan belgeleri ve iç yazışmaları herkese açık bir şekilde ve arama şeçeneğiyle birlikte yayınlaması daha önce dikkat çekmeyen birçok detayın gündeme gelmesini sağladı.

Sony‘nin başını fazlasıyla ağrıtacak gibi görünen bu yeni detayların başında, firmanın yapımcılığını üstlendiği filmlerde yer alan Bradley Cooper, Emma Stone, Angelina Jolie, David O. Russell ve Amy Adams gibi yıldız isimler hakkında Sony yöneticileri arasında paylaşılan sert eleştiriler geliyor.

Bu yazışmaların bir çoğunda yer alan stüdyo yöneticisi Amy Pascal’ın geçtiğimiz aylarda istifa etmesi firmanın normalden daha az tepkiyle karşılaşmasına neden olacak gibi görünse de, bu durum Japon teknoloji devinin WikiLeaks’e karşı tepkisini hafifletecek gibi görünmüyor.

WikiLeaks Sony Belgelerini de Yayınladı