Pandemi online alışveriş talebini arttırdı

online alışveriş

2020’nin başlarında Çin’de patlak veren koronavirüs pandemisi yüzünden online alışveriş adeta patlama yaşadı. İşte konunun detayları.

İnternet ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte zaten herşey online ortama taşınmaya başlamıştı. Hatta market, manav alışverişi bile. Elbette insanların bu değişime ayak uydurması biraz zaman alacaktı. Lakin pandemi süreci tam bir katalizör etkisi yarattı ve online alışverişe olan ilgi hızla arttı.

Aslında e-ticaret dediğimiz olay çok yeni değil. Yıllardır hayatımızda. Fakat genele yayılması 2021 ile birlikte mümkün oldu. Geçtiğimiz yıla yani 2020’ye döndüğümüzde Mart ayı ile birlikte pek çok online alışveriş uygulamasına yoğun bir talep olduğunu gördük. Hatta sonrasında bu uygulamalara yenileri de eklendi.

Pandemi online alışveriş talebini arttırdı

Daha önce hiç online alışveriş uygulaması kullanmamış olan binlerce kişi pandemi yüzünden öyle ya da böyle bu uygulamaları deneyimlemek zorunda kaldılar. Sonuç olarak online alışverişe olan talep de artmış oldu.

Pandemi sonrasında bu talebin düşmesi de beklenmiyor. Çünkü online alışverişle, e-ticaret tarafında fiyatlar özellikle rekabetin artmasıyla makul seviyelere inmiş durumda. Dolayısıyla rahata alışan insanlar kalkıp da bir daha ellerinde market poşetleriyle yük taşımak istemeyebilirler.

Görünen o ki pandemi hayatımızdaki pek çok şeyi kökünden değiştirecek işlere imza attı. Online alışverişe olan eğilimin artması bunlardan sadece biri. Muhtemelen pandemi sonrasında normal olarak nitelendirdiğimiz hayata bir daha hiç dönemeyebiliriz.

9 Mayıs vaka sayısı açıklandı! Düşüş sürüyor