Panasonic, Kameralar için NDI Desteğini Genişletiyor

NDI

Panasonic, video cihazlarını bir ağ üzerinden bağlamak için açık bir standart olan NDI (Ağ Cihazı Arayüzü) desteğini 4K Entegre PTZ Kameralarına (AW-UE40W/K, AW-UE50W/K, AW-HE145 ve AW-UE 150W/K) ve AG-CX350 Hafıza Kartlı Kamerasına genişleteceğini duyurdu.

Daha önce Vizrt NDI AB’den ücretli bir lisans gerektiren yükseltmeler, Aralık 2024 ile Nisan 2025 arasında ücretsiz bir ürün yazılımı güncellemesi yoluyla sunulacak ve sonrasında tüm modeller NDI önceden etkinleştirilmiş olarak gönderilecek.

Ücretsiz yükseltme, şu anda çeşitli video prodüksiyon ortamlarında kullanılmakta olan 80.000’den fazla birimde NDI işlevselliğini standart bir özellik olarak etkinleştirecek. IP teknolojisinin video ekipmanına entegrasyonu hızlandıkça, bu hamle video prodüksiyon iş akışlarında daha fazla verimlilik ve esneklik için Ağ Cihazı Arayüzü ekosistemini genişletmeye yardımcı olacaktır.

NDI

Ağ Cihazı Arayüzü , video ekipmanlarını IP ağları üzerinden bağlamak için açık bir standarttır ve bu özellikli cihazların standart gigabit IP ağlarında sistemler oluşturmak için kullanılmasına izin verir. Bu, video prodüksiyon iş akışlarının IP ortamlarına geçişini basitleştirerek daha fazla cihazın ağdaki tüm Ağ Cihazı Arayüzü özellikli cihazlara erişmesini sağlıyor.

Bu cihazların arasında, video prodüksiyonunda çeşitli içeriklerin kullanılmasına olanak tanıyan resim masaları, kameralar ve medya sunucuları bulunuyor. Buna ek olarak, Panasonic’in güç, kontrol ve ses/video iletimi için tek bir kablo çözümü olan PoE’yi destekleyen Ağ Cihazı Arayüzü özellikli PTZ kameraları, kurulum ve kablolama maliyetlerini ve karmaşıklığını önemli ölçüde azaltıyor.

Panasonic Ağ Cihazı Arayüzü destekli ürünler arasında AW-UE160W/K, AW-UE100W/K ve AW-UE80W/K gibi PTZ kameralar, AK-UCX100 gibi stüdyo kameraları, 4K çok amaçlı kameralar AW-UB50 ve AW-UB10 kompakt resim masaları AV-HSW10 ve AV-UHS500’ün yanı sıra KAIROS IT/IP platformu ve Media Production Suite için Video Mixer eklentisi yer alıyor. Bu ürünler, hep birlikte çok çeşitli ihtiyaçlar için esnek ve verimli IP video prodüksiyon sistemleri oluşturmak için kullanılabilirler.

Oppo A60 inceleme: Güncel ve ekonomik akıllı telefon çözümü