Özgür Demirtaş Bitcoin hakkında konuştu

Bitcoin için fiyat artışı

Son dönemin popüler isimlerinden biri olan Özgür Demirtaş Bitcoin hakkında konuştu. Demirtaş’a göre Bitcoin bir süre daha baskılanmaya devam edecek.

Sosyal medyanın popüler isimlerinden biri olan Demirtaş kripto para yatırımcılarını ilgilendiren bir konuya değindi. Demirtaş Bitcoin fiyatının bir süre daha baskılanacağını açıkladı. Bunun sebebini ise şu satırlarla ifade etti.

Özgür Demirtaş Bitcoin hakkında konuştu

“Mutluydu çünkü GBTC hisseleri %20-60 pahalıdan satılıyordu…8 Temmuz günü %20-60 pahalıdan bu 1 Milyon 63 Bin GBTC hissesini satıp aradaki farkı cebe indirip, geri kalanı ile piyasadan 1000 BTC alıp kredi olarak çektiği BTC leri geri ödeyecekti Ama evdeki hesap çarşıya uymadı prim “negatif” oldu.

İşte o büyük yatırımcılar yanmıştı şimdi… 6 ay önce 1000 Bitcoini 38 Milyon dolar karşılığı ödünç aldılar, Grayscale’a verdiler. Karşılığında bugünlerde 1 Milyon 63 bin küsur GBTC hissesi aldılar piyasada o hisseleri ucuzdan sattılar ama o para 1000 bitcoini piyasadan alıp da borçlarını ödemeye yetmedi!… İşte Grayscale’daki yatırımcı miktarı o kadar devasa ki bu adamların zarar etmemesinin tek yolu bitcoinin fiyatı düşmesi idi…

Daha yakından bakalım; 13 Temmuz tarihinde 16 Bin tane Bitcoini Grayscale’a (bundan 6 ay önce) veren yatırımcıların GBTC hisselerinin kilidi açılacak. Bunla piyasaya girecek. Bu adamlar bu hisseleri negatif primden satıp karşılığında ucuzdan Bitcoin almak isteyecekler.

Bitcoin ucuz olmaz ise çılgınca zarar yazacaklar… İşte bu (ki bunların çoğu devasa büyük yatırımcılar) yatırımcıların futures piyasası aracılığı ile short açmaları kaçınılmaz. Peki neden Ağustos’dan sonra kilidi açılacak pek hisse yok?  Çünkü GBTC ve NAV arasındaki prim negatif olunca artık bu adamların Bitcoin ödünç alıp Grayscale’a verme gibi bir isteği kalmadı… O yüzden de en az Temmuz ortası sonuna kadar ben bu büyük yatırımcıların zarar etmemesi için Bitcoin baskılanmasının devam edeceğini düşünürüm..”

Dip not: Yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin ve Ethereum yine düşüş trendine girdi