Oyunlara harcanan süre korkunç bir şekilde artıyor: Yaşlılar daha meraklı

Oyunlara harcanan süre

Oyunlara harcanan süre tahmin edilenden çok daha fazla artış gösteriyor. Özellikle son dönemlerde bunun iyice ivme kazandığı görülüyor. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Oyunlara harcanan süre tahminlerin çok daha üzerine çıktı. Pandemi ile birlikte bu sayının artış göstermesi normal karşılanıyor. Evlere kapanan birçok kişi ya film izlemeyi ya da oyun oynamayı tercih etti. Ancak işin asıl tuhaf tarafı karantina sonrasıydı. Karantina dönemi bittikten sonra bile oyun oynayanların sayısında ciddi bir artış var.

2021 Evolution of Entertaintment raporları incelendiğinde karşımıza oldukça ilginç sonuçlar çıkıyor. Özellikle ABD gibi ülkelerde 12,7 olan haftalık ortalama oyun saati 14,8 seviyesine kadar çıktı. 2021 yılında insanların daha fazla dışarıya çıkmasına rağmen bu rakamlar 16,5 saate kadar çıkabiliyor. Bu artış daha çok yaşlılarda görülüyor.

Oyunlara harcanan süre ileri yaş grubuna bağlı

Rapor sonuçlarına bakıldığında yaşlı oyuncuların özellikle eğlence amacını taşıdığı görülüyor. Gençler bunu profesyonel meslek haline getirmeye yatkın. Ancak yaşlılar daha çok tek seferlik bir eğlence olarak görüyor. Piyasada oyun oynayanların oranında genel bir düşüş olduğu söyleniyor. Ancak oyun oynanan saat sayısı arttı.

Oyunlara harcanan süre

2020 yılında video oyunları iyice yükselişe geçti. ABD gibi ülkelerde rakamlar yüzde 79 seviyesine kadar çıktı. Piyasada 45 ile 64 yaşındaki oyuncuların oyun oynadıkları süre artarken gençlerde bu rakam çoğunlukla sabit kaldı. Oyunlara harcanan süre böylece orta ve ileri yaş düzeyindeki kişilerle artış gösterdi

El konsolu pazarına yeni oyuncu Lenovo’dan

Türkiye gibi ülkelerde ise daha çok mobil oyunlar ön planda. Küresel çapta değerlendirildiğinde video oyunlarının daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. Peki sizin oyunlara harcadığınız süre arttı mı? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.