El konsolu pazarına yeni oyuncu Lenovo’dan

Lenovo 2019

Her ne kadar el konsolu denilince akla gelen ilk isim Nintendo olsa da, bu pazarın yeniden canlanması ve sektöre yeni isimlerin dahil olması an meselesi.

El konsolu pazarına yeni oyuncu Lenovo’dan. El konsolları muhtemelen oyun dünyasının en şanssız aletlerindendir. İlk çıktıkları zaman kısa bir süre için büyük sükse yapan, ancak daha sonra büyük ekranda oynamak isteyenlerin pc/oyun konsollarına, küçük ekranda oynamak isteyenlerin ise akıllı telefonlara yönelmesiyle çok hızlı bir şekilde gözden düşen bu cihazlar, 2017’deki Nintendo çıkışından bu yana yine yavaş yavaş oyun gündemine girmeye başladı.

Nintendo Switch’in 2017 yılında tanıtılmasıyla tüm gözlerin yeniden çevrilmeye başlandığı taşınabilir el konsolu sektöründe daha sonra Steam Deck ve GDP XP isimlerini görmüştük. Bu piyasaya girmeye hazırlanan son teknoloji devi ise Lenovo gibi görünüyor.

Şu an için ismi Legion Play olarak anılan yeni cihaz, Lenovo tarafından da üstü kapalı bir şekilde kabul edilmiş durumda. Bununla birlikte, cihazın özellikleri, çıkış tarihi veya tam durumu hakkında henüz net bir bilgi yok, ancak iyi ki sızıntılar var.

lenovo

El konsolu pazarına yeni oyuncu Lenovo’dan

Lenovo’ya yakın kaynaklardan gelen haberlere göre cihaz Android tabanlı bir oyun konsolu olarak karşımıza çıkacak. Çift renkli bir yapıya sahip olması beklenen konsolun sızdırılan görüntüsünde herhangi bir kameranın görünmemesi de bir hayli ilginç.

Bir oyuncunun ihtiyaç duyacağı bütün temel tuş ve joystick kombinasyonlarına sahip gibi görünen Legion’da USB-C ve 3.5mm giriş desteğinin bulunduğu da gelen bilgiler arasında. 7 inç büyüklüğündeki ekranının FHD HDR10 desteği sunacağı belirtilirken, işlemci hakkında henüz net bir bilginin olmadığı ancak en az Snapdragon 700’ün kullanılacağı konuşuluyor.

Daha önce söylediğimiz gibi henüz çıkış tarihi hakkında net bir bilgi yok ancak bu sürenin çok uzamayacağını söyleyebiliriz.

iOS 15 sürümü için geri dönüşler kapatıldı