Oyun Tarihinde Çığır(!) Açan Yapım!

large1

Dünya oyun tarihi pek çok garipliğe şahit oldu ama böylesini ilk kez görüyoruz. Haberi okurken, yüzünüzde bir tebessüm oluşacağını da garanti edebiliriz.

Ashes Cricket 2013, piyasaya sürüldükten sonra iptal edildi. Hayır şaka yapmıyoruz; Dünya tarihinde ilk kez bir oyun, “piyasaya sürüldükten” sonra iptal edilerek; satışı durduruldu. Oyunun iptal edilmesinin nedenleri ise son derece komik grafik motoru, oyuncular tarafından kontrol edilemeyen karakterler, anlaşılmaz animasyonlar ve krikete dahi benzemeyen, daha ziyade beyzbolu andıran yapı.

Yapımcı 505 Games, “Oyunu geliştirmesi için Avustralyalı Trickstar ile anlaştık. Bu anlaşmayı yaparken  Kriket oyunu üzerinde üstün deneyimlerini göz önüne aldık. Maalesef tercih ettiğimiz yapımcı firma beklenmedik hatalar zinciri sonucu ortaya çıkan grafik motoru sorunlarını engelleyemedi. Oyun üretilinceye kadar yapılan birbirinden farklı yenileme işlemi yapıldı ve motor güncellenmeye çalışıldı. Ama başarılı olamadık. Dün mağdur kullanıcılara, paralarını iade edeceğiz. Yaşanan sorunlar nedeniyle, tüm kullanıcılardan özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Ashes Cricket 2009

Akıllardaki soru şu: Madem grafik motoru hatalıydı, neden oyun satışa çıkarıldı?