İptal edilen Daredevil oyunu 20 yıl sonra ortaya çıktı

daredevil

2003’te çıkması planlanan ancak iptal edilen Daredevil The Man Without Fear’ın prototipi projede yer alan bir geliştirici tarafından paylaşıldı.

Yıllar yıllar önce Daredevil oyununun geliştirildiği söylenmişti. Fakat bir türlü beklenen çıkış gerçekleşmedi ve oyun rafa kaldırıldı. Aradan geçen 20 yıl içinde yapımla ilgili her şey unutuldu. Şimdi ise bu durum değişti. İptal edilen Daredevil The Man Without Fear‘ın prototipi yapımcı ekipten biri tarafından yayınlandı.

Daredevil: The Man Without Fear

Zamanında 5,000 Ft. Studios tarafından geliştirilen Daredevil The Man Without Fear, Kingpin’in öldürüldüğü ve rakip çetelerin şehrin kontrolünü ele geçirmek yarıştığı ilginç bir hikayeye sahip. Oyunun başlangıçta oldukça mütevazı bütçeye sahip olduğu, ancak Sony’nin 2003’te Daredevil filmi yapacağı ortaya çıkınca bütçenin artırıldığı söyleniyor.

Oyunla ilgili verilen bilgilere göre 5,000 Ft. Studios geliştirme sürecinde Sony ve Marvel arasında sıkışıp kaldı. Sony oyunda beat ’em up dövüş sistemi başta olmak üzere bir dizi farklı özellik olmasını istiyordu ki, bunlar Daredevil’a eklendi. Ancak Marvel yapılan değişikliklerden dolayı oyunu onaylamadı. Hatta yapım ilk başta Marvel’a sunulandan çok daha farklı yöne ilerledi. Bu durumun sonucunda oyun iptal edildi ve Game Boy Advance için ayrı bir Daredevil oyunu piyasaya sürüldü. Daredevil: The Man Without Fear’ın PC, PS2 ve Xbox için çıkması planlanıyordu.

Daredevil: The Man Without Fear

Daredevil’ın oyun dünyasına girişi talihsiz olsa da Marvel’s Spider-Man 2’de yer alacak görünüyor. Çünkü Spider-Man 2’de yakın zamanda keşfedilen bir easter egg ve Insomniac Games’ten Bryan Intihar’ın açıklamaları Matt Murdock’ın yani Daredevil’ın DLC olarak oyuna eklenebileceğini gösteriyor.

Silent Hill serisinin yeni Remake oyunları yolda